Interview met Froukje Prakken, zendelinge in Peru

Met Froukje Prakken, inmiddels terug in Nederland, kijken we terug op de beginperiode van het zendingswerk wat haar man Ger en zij deden in Peru tussen 1983 en 1991. Froukje vertelt in deze aflevering onder meer hoe ze eens samen met haar man Ger op bezoek ging in een dorp hoog in de bergen van Peru wat maar liefst twee dagen lopen was. Ze sliepen onderweg in het gras aan de kant van de weg omdat het bij mensen thuis slapen vaak inhield dat je met vlooien moest dealen.

Het is echt een verhaal over Gods leiding en vertrouwen op God in moeilijke omstandigheden. Ook hoor je hoe het centrum wat Froukje opzette kinderen met leerproblemen hielp en hoe Ger Gods leiding ervoer in dat afgelegen bergdorp.

Het werk van 2000 tot 2019

Dit interview beslaat de eerste periode van Ger & Froukje in Peru. Over de tweede periode van 2000-2019 vertelt Froukje in Deel 2:

Foto: Privébezit Froukje Prakken
Auteur: Gerard Adriaanse

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies