Fieke Goedhart was pas te gast in ‘De Wereld Rond’

Fieke Goedhart was pas te gast in ‘De Wereld Rond’. Fieke was samen met haar man Kees midden jaren 60 actief als zendelinge in het Caribisch Gebied. Maar door het onverhoopt stoppen van de zendingsorganisatie waarvoor ze werkten, zagen ze zich genoodzaakt terug te gaan naar Nederland met hun jonge gezin. Om te proberen de andere zendelingen op het zendingsveld te houden richtte Fieke samen met Kees in 1969 Stichting Zending & Gemeente op.

https://open.spotify.com/episode/7indQlVhxiA6sPa67Nro6S?go=1&sp_cid=9be22f73a3e7a4c5798998e92aa3db6e&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop

Vanuit Zending & Gemeente bezochten Kees & Fieke jaarlijks een aantal zendelingen van de Stichting, waarbij ze dan een week in huis woonden en mee optrokken, dat persoonlijke contact op het zendingsveld is iets waar Fieke warme herinneringen aan bewaard, zo is te horen in het interview.

Fieke vertelt in deze aflevering ook over haar jeugd, die zich deels afspeelde in Indonesië tijdens de Japanse bezetting gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Ik ken Fieke als een heel positief ingestelde vrouw, terwijl haar ervaringen in de Japanse interneringskampen wellicht anders zouden doen vermoeden. In dit interview vertelt Fieke waar haar positieve instelling vandaan komt.

Luister naar het bijzondere verhaal van Gods leiding in haar leven!

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur: Gerard Adriaanse
Boek (biografie): Hij was erbij – Kees & Fieke Goedhart
Stichting Zending en Gemeente: www.zendingengemeente.nl
Foto: Stichting Zending & Gemeente

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies