Ruim 40 jaar is Wim Bevelander al actief als muzikant

Ruim 40 jaar is Wim Bevelander actief als muzikant. In 1983 zag de eerste geluidsdrager van hem het levenslicht, waarna er nog vele zouden volgen. Afgelopen maand verscheen de ep ‘In Hemelsnaam’ met vijf liederen die hij samen met Nico Outhuijse, Hubert Heerenga en Jeff Zwart heeft opgenomen. De release party was in februari in de Ontmoetingskerk in Gorinchem. Momenteel tourt hij met zijn nieuwe werk door het land.

Ook na 40 jaar reist Wim Bevelander nog door het land als singer-songwriter en spreker. Soms treedt hij op met een band, soms deelt hij het podium alleen met zijn akoestische gitaar. Hij schrijft Nederlandstalige teksten over actuele thema’s. Hij is niet bang om zijn gevoelens te tonen en zich kwetsbaar op te stellen. Bevelander is ook niet bang om een kritische noot te laten horen over bijvoorbeeld machtsverbruik. In de titeltrack ‘In Hemelsnaam’ zingt hij over mensen die in Gods naam anderen onderdrukken. Zijn geloof geeft hem kracht voor elke dag. In het lied ‘De man van Nazareth’ zingt hij over de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, de man van Nazareth.

Bevelander werkte 15 jaar mee in de selectiecommissie van Stichting Opwekking voor het samenstellen van de jaarlijkse kinder-cd. Hij heeft zelf ook diverse albums met kinderen gemaakt en had een parttimebaan in het basisonderwijs. Hij heeft ook gewerkt als coach bij ggz De Hoop in Dordrecht, als leraar op een vmbo-school en was kerkelijk werker bij de Ontmoetingskerk in Gorinchem. De release party van zijn nieuwe ep ‘In Hemelsnaam’ was ook in deze kerk. Deze week treedt hij op in Nijmegen. Later deze maand is hij te zien in Alphen aan den Rijn en Gorinchem.  

Meer info: wimbevelander.nl
Webshop:  www.gospeluitdelagelanden.nl
Auteur: Rosanne de Boer
Beeld: Wim Bevelander

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies