Patrick is nu clean en vertelt hoe Jezus hem bevrijdde

Op zijn dertiende deed hij nog zijn Bar Mitswa, het Joodse ritueel waarbij een jongen volwassen wordt. Maar dat deed hij eigenlijk alleen om zijn ouders een plezier te doen. Op zijn veertiende werd hij al vanwege zijn problemen het huis uitgezet. 

Patrick Rädecker werd geboren in een Joods gezin in Nederland, maar groeide voornamelijk op in Australië en Israël. Omdat er in het gezin weinig liefde was zocht hij op andere plekken naar bevestiging. Hij vond het in drugs en criminaliteit. 

Wanneer hij op zijn zeventiende naar Nederland vertrekt komt hij in aanraking met harddrugs. Ondanks zijn goede opleiding als kok, komt er door zijn drugsprobleem van koken niet veel terecht. Zijn dorst naar drugs is groter dan zijn portemonnee. Zo beland hij opnieuw in de criminaliteit. Wegens meerdere gewapende overvallen wordt hij opgepakt. Zijn tijd in Nederland eindigt in de gevangenis. 

Patrick is stomverbaasd wanneer zijn vader hem in 1990 uit de gevangenis komt halen. Het is negen jaar geleden dat ze elkaar hebben gezien. Zijn vader weet hem mee terug te krijgen naar Israël, waar Patrick opnieuw probeert te gaan werken. Dat lijkt goed te lukken. Tot twee keer toe bereikt hij de derde plaats in de Young Chef of the Year competitie. Zijn succes trekt werkgevers aan, hij kan elk salaris vragen dat hij wil. Maar met het geld heeft hij ook weer de mogelijkheid om aan drugs te komen. Hij gebruikt meer en meer en beland uiteindelijk op straat in Tel Aviv. Ondanks veertig afkickpogingen in verschillende klinieken komt hij niet van zijn verslaving af. Geen enkele kliniek wil hem meer opnemen.

Wanneer een Israëlische filmmaker hoort over Patrick besluit hij een documentaire over hem te maken. Patrick is dan een van de beruchtste verslaafden van Tel Aviv. In de film genaamd ‘Hurricane Hunter’ is te zien hoe hij slaapt op een matras langs de snelweg. Zonder schaamte prullenbakken doorzoekt hij prullenbakken op zoek naar statiegeldflessen.

Op een dag ontmoet hij Rod Powell, die hem een Bijbel geeft. Dat is voor hem, zoals hij zelf zegt, het begin van het reinigende werk van Gods Woord in zijn leven. Drie maanden later brengt Rod hem naar een Messiaans afkickcentrum.

In de Bijbel die hij heeft gekregen leest Patrick Johannes 15:16: “Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren.” Dit gaat rechtstreeks naar Patricks hart. “Dit was perfect voor mij, omdat ik niet op zoek was naar God en niet eens begreep dat Jesjoea mijn Messias en God is,” vertel Patrick. Die avond knielt Hij neer en zegt: “God van Abraham, Izak en Jakob, U bent mijn God. Verander mij, want het lukt mij niet. Ik weet dat u niet wilt dat ik zo ben.” 

Nu is Patrick helemaal clean en getuigt tegenover iedereen hoe Jezus de Messias hem bevrijdde. Hij heeft een grote bewogenheid voor mensen die nog door worden gebonden door verslaving en zichzelf niet kunnen bevrijden. 

Patrick geeft op 5 mei zijn getuigenis op de ontmoetingsdag van Israël en de Bijbel. Het thema van de dag is ‘Bevrijdingsdag voor Israël’. De dag begint om 10 uur en wordt gehouden in De Schuilplaats te Ede (Otterloseweg 18a). Meer informatie is te vinden op www.israelendebijbel.nl.

We zien een grote nood onder het Joodse volk. Velen van hen hebben zelf namelijk geen Bijbel in huis. Aangezien we Gods Woord via het Joodse volk hebben ontvangen, willen we het weer graag aan hen teruggeven. Daarom verspreiden we sinds 1969 wereldwijd tweetalige Oude en Nieuwe Testamenten. Daarnaast geven we via lezingen, ons magazine en andere uitgaven onderwijs over Gods plan met Israël.

David van Wijck
Israel en de Bijbel
Website: www.israelendebijbel.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies