Een lotgenotengroep voor mensen die iemand hebben verloren aan zelfdoding

Vanaf september start De Hoop met een lotgenotengroep voor mensen die iemand hebben verloren aan zelfdoding. De startavond is op dinsdag 10 september en vindt vervolgens elke maand plaats op een dinsdagavond van 20:00-21:30 uur bij een locatie van De Hoop in Dordrecht. 

De avonden worden geleid door een ervaringsdeskundige/lotgenoot die tevens gepensioneerd psycholoog is. Bij een aantal avonden schuift er een predikant aan om te praten over geloofs- en zingevingsvragen die dit onderwerp kan oproepen bij de nabestaanden.

Doelgroep

Om deel te nemen hoef je niet in behandeling te zijn bij De Hoop of een andere zorgaanbieder. De lotgenotengroep is open voor iedereen. Lotgenoten kunnen aansluiten op momenten die voor hen uitkomen, wanneer zij behoefte hebben aan het contact. Voor meer informatie en aanmelden: dehoop.org/nieuws.

Vragen en verdriet

Nabestaanden die iemand hebben verloren aan zelfdoding, blijven vaak achter met veel vragen en verdriet. Het kan helpend zijn om in contact te komen met andere mensen die dit ook is overkomen. Bij elkaar vind je steun door verhalen, ervaringen en gevoelens te delen.

De Hoop ggz

De Hoop ggz is een christelijke ggz-instelling en helpt op een betrokken en deskundige wijze kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen om tot herstel te komen in een liefdevolle omgeving.

Beeld: Stichting de Hoop
Auteur: Evelien Fokkema
Web: www.dehoop.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies