Sterren en planeten voor kids

Volgens de evolutietheorie zijn sterren en planeten miljarden jaren oud. Maar de Bijbel laat geen ruimte voor die miljarden jaren. Volgens de Bijbel zijn ze geschapen op de vierde dag. Welke theorie past het beste bij de feiten?

Op donderdag 1 augustus wordt een nieuw Nederlands creationistisch boek voor kinderen gepresenteerd: Sterren en planeten voor kids. Gert-Jan van Heugten zal een toespraak houden en na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen. Iedereen is welkom om bij deze informatieve avond aanwezig te zijn op camping De Betteld (Aaltenseweg 11 te Zelhem). Aanmelden is niet nodig. Er is een uitgebreide boekentafel aanwezig. Ook is het gratis magazine Bijbelvast te verkrijgen.

Gert-Jan van Heugten over het boek

Een van de eerste boeken die ik als kind had was een boek over het heelal. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het keer op keer doorlas en zelfs de planeten ging natekenen met kleurpotloden. In dit boekje stonden veel interessante weetjes over het heelal, maar ook dat de aarde 4.600 miljoen jaar oud is. Als kind wist ik niet beter. Nu wel, want de ouderdom van de aarde en het heelal die God ons via de Bijbel openbaart passen veel beter bij de wetenschappelijke feiten dan het ‘evolutieverhaal’. Ik ben daarom blij dat dit boek op de Nederlandse markt is gekomen, zodat de kinderen die nu opgroeien kunnen leren hoe oud het heelal en de aarde écht zijn. Mijn hoop is dat de lezers van dit boek, net als David 3.000 jaar geleden, volmondig zullen beamen dat de hemel Gods eer verkondigt!

Sterren en planeten voor kids

Het heelal is geweldig! Kinderen zullen het leuk vinden om te leren over alle interessante dingen in de ruimte. En de meeste volwassenen ook!

• Wat is er zo bijzonder aan onze planeet aarde en aan onze maan en zon?
• Welke verschillende soorten sterren en planeten zijn er?
• Hoe groot is het heelal?
• En hoe wijst het heelal en alles wat daarin is op de Schepper?
• Hoe wisten wetenschappers vroeger dat de zon enorm groot is en dat de aarde een bol is?

Als je niet weet wat pulsars en quasars zijn, dan ontdek je dat in dit boek! Verwonder je over alle prachtige kleurenfoto’s en leer over de fascinerende feiten en cijfers. Ontdek de ruimte met Sterren en planeten voor kids.

Boordevol informatie

Sterren en planeten voor kids staat boordevol met informatie over sterren, planeten, de aarde en het ontstaan van het heelal. Telkens wordt teruggewezen naar Bijbelse waarheden en het Evangelie. De tekst wordt afgewisseld met vrolijke illustraties.

Het boek is vooral geschikt voor kinderen van de bovenbouw basisschool en onderbouw VO, afhankelijk van het niveau van het kind. Het boek zal ook aansluiten bij hoogbegaafde of nieuwsgierige kinderen uit de onderbouw van de basisschool. De leeftijdscategorie is 8 t/m 14 jaar.

Jan Willem Slager, Logos Instituut:

Wil je meer over sterren en planeten weten, dan moet je dit boek zeker lezen. Een boek dat je ook vertelt over de Maker van dit alles. Om sterren en planeten goed te kunnen zien, moet je een donkere plek zoeken. Een plek waar je geen last hebt van kunstlicht, zodat je het échte licht van de sterren en planeten kan zien. Dat is precies wat de schrijvers van dit boek ook doen: ze laten je zien en ontdekken hoe bijzonder het sterrenstelsel en de planeten zijn geschapen. De prachtige foto’s maken het verhaal compleet. Ik kan dit boek van harte aanbevelen: lees het, kijk omhoog naar de hemel en verwonder je (nog meer) over Gods scheppingswerk!

Ir. Bart van den Dikkenberg, RD:

Opnieuw brengt Grace Publishing House een boek uit dat wetenschap en Bijbel op een Bijbels verantwoorde manier aan elkaar verbindt. Nu eens geen oerknal, maar een schepping 6000 jaar geleden. Geen nevelhypothese om planeten en sterren te vormen en geen planetaire botsing om de maan te laten ontstaan; maar wel een vierde scheppingsdag waarop God zon, maan en sterren schiep door een machtswoord te spreken. Onbekommerd gaan de auteurs om met de enorme afstanden in het heelal. Ze beargumenteren dat de aarde een unieke plaats inneemt in het heelal: het is de enige planeet waarop zich leven bevindt. Kortom, het boek geeft jongeren bruikbare handvatten om een Bijbelse visie op astronomie te ontwikkelen.

Andrea van Hartingsveldt, Orthopedagoog:

Wat geweldig dat er voor kinderen een Bijbelgetrouw boek verschenen is om meer te leren over sterren en planeten. Ze lezen hierin niet over miljoenen jaren en evolutie, maar over een schepping die zesduizend jaar geleden plaats vond in zes dagen. De auteurs verwijzen steeds naar Bijbelteksten (HSV) en laten de jonge lezers ervaren hoe groot de Schepper van hemel en aarde is. Om kinderen Bijbels te leren denken worden ze steeds aangespoord Gods Woord erbij te nemen en bepaalde Bijbelverzen te lezen. De vele illustraties zorgen ervoor dat kinderen niet alleen met hun hoofd en hart, maar met al hun zintuigen bij dit thema betrokken zijn.

Mijn kleindochter is nog geen twee jaar, maar is nu al gefascineerd door de maan. Mijn kleinzoon is net vier jaar, maar heeft nu al vragen over het heelal: ‘Kun je naar de maan en sterren toe? En ben je dan bij de Heere?’ Ik ben blij dat dit prachtige Bijbelgetrouwe boek verschenen is dat ik met ze kan gaan lezen en aan andere opvoeders in gezinnen, scholen en kerken kan aanbevelen!

Meer over Logos

Onze visie is dat alle christenen de Bijbel vertrouwen als Gods Woord. Daardoor nemen ze de inhoud zo serieus dat ze opkomen voor deze Waarheid. Ze weten hoe ze de Waarheid en hun geloof in Jezus Christus moeten verdedigen. Hun geloof vloeit voort uit vertrouwen in Hem en Zijn Woord, en wordt niet beïnvloed door het denken van deze tijd.

Wetenschappelijke modellen worden serieus bestudeerd, maar brengen dit geloof niet aan het wankelen, omdat ze weten dat menselijke modellen feilbaar zijn, terwijl Gods Woord vaststaat. Ze weten dat de hele Bijbel door God is ingegeven. Daarom is het Woord bruikbaar voor onderwijs, om te overtuigen, om te verbeteren en om op te voeden in rechtvaardigheid. Zo zijn ze uitgerust voor elke taak.

Meer informatie: Logos

Presentatie

Spreker: Gert-Jan van Heugten
Locatie: Vakantiepark De Betteld (Aaltenseweg 11 te Zelhem)
Datum: donderdag 1 augustus van 20.00 tot 21.15 uur

Over het boek

Auteurs: Dr. Jonathan Sarfati en Lita Sanders
ISBN 978-94-9223-497-1
Omvang: 64 pagina’s, groot formaat, prijs: € 14,95
Bestellen: www.gracepublishinghouse.com

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies