Hulporganisatie Red een Kind geeft in Congo lessen over hygiëne

Wanneer moet je eigenlijk je handen wassen? En hoe zorg je dat je kleding schoon blijft en niet te vergeten: hoe blijf je zelf schoon? Speciale kindercomités in DR Congo krijgen allerlei lessen over hygiëne en hoe en waarom dit belangrijk is. Deze nieuwe hygiënekennis houden ze niet voor zichzelf maar delen ze met jongere kinderen, hun ouders, familie en het hele dorp!

Voor deze speciale schoolbrigades en hygiënecomités worden gemotiveerde leerlingen gezocht. Want zij dragen zorg voor het bevorderen van hygiëne en sanitaire voorzieningen onder hun leeftijdsgenoten. Een belangrijke taak!

Zelfvertrouwen

Tijdens de hygiënesessies staat het kind centraal. En dat is uniek. Kinderen leren niet alleen hun kennis te delen maar leren zelf ook op allerlei andere gebieden veel. Zo doen ze ervaring op in mondigheid, creativiteit en zelfvertrouwen. Maar ook samenwerken in een groep en initiatief tonen zijn mooie vaardigheden om te kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk wordt een jongen of meisje verantwoordelijk lid van de school en dorpsgemeenschap wat het zelfrespect en dat van anderen vergroot.

Over hulporganisatie Red een Kind

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. We werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving.

Red een Kind: We kiezen er bewust voor om kinderen te helpen op de plek waar ze wonen, omdat wij geloven dat God kinderen bewust in gezinnen en in een gemeenschap plaatst en dat dit voor hen de beste plek is om op te groeien. Het kind staat centraal in onze aanpak om te helpen, maar de familie en de hele omgeving van de kinderen krijgen ook de kans om uit armoede te groeien.

Waarom strijden wij tegen armoede?

Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren! Daarom komen wij in actie. Wij geloven namelijk dat we samen het verschil kunnen maken voor kinderen in armoede. En wat blijkt? Onze duurzame werkwijze werkt, het resultaat van onze aanpak is dat kinderen letterlijk ‘groeien’ uit de armoede. Als donateur geef je voor even, maar verander je de situatie voorgoed. Dat stimuleert om nog meer kinderen te helpen.

Waar strijden wij tegen armoede?

Op dit moment werken wij in India, Kenia, Burundi, Malawi, Oeganda, Rwanda, Zuid-Soedan, Somalië en DR Congo.

Auteur: Red een Kind
Web: www.redeenkind.nl
Beeld: Red een Kind

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies