Els van Teijlingen is zendelinge Oeganda

In deze aflevering van podcast ‘De Wereld Rond’ is Els van Teijlingen te gast. Sinds 1983 is ze zendelinge en inmiddels woont ze alweer sinds 1996 in Soroti, Oeganda waar ze Opvanghuis Amecet heeft opgezet en runt. In dit interview vertelt Els hoe haar droom voor een opvanghuis voor babies geboren werd en later werkelijkheid werd, door de ontmoeting met haar latere dochter Sara.

https://open.spotify.com/episode/3lH5qEWXQ29LaIsFCQ9Wrc

Els’ verhaal laat zien dat God door gewone mensen heen wil werken en daarom is dit interview een aanrader, zeker als je op zoek bent naar het plan van God met je leven.

Luister naar deze gepassioneerde zendelinge die gegaan is waar God haar leidde, en raak geïnspireerd. Els gaf niet op ondanks het vele lijden en verdriet wat ze meemaakte, eerst op Smokey Mountain, de voormalige grootste vuilnisbelt in Manilla op de Filipijnen en later door de vele babies en kinderen die stierven door de Aids-epidemie die aan het eind van de vorige eeuw en begin van deze eeuw Oeganda teisterde.

Maar ook vertelt Els hoe tegenwoordig dankzij de medische zorg in Oeganda vrijwel alle babies die ze ziet negatief testen op HIV en hoe HIV-remmende medicatie de kwaliteit van leven van kinderen enorm heeft verbeterd.

Interessant detail is ook dat Amecet steeds meer zelfvoorzienend is, zoals je in dit vraaggesprek zult horen. Als ze genoeg koeien hebben koken ze zelfs op biogas.

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Opvanghuis Amecet in Oeganda: www.amecet-childrenshome.com
Stichting De Figurant: www.defigurant.nl
Foto credit: Els van Teijlingen
Auteur: Gerard Adriaanse

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies