Over het werk van de organisatie: Christenen voor Israël

De vooroordelen over Christenen voor Israël en hun achterban zijn vaak niet mals. Regelmatig wordt er in de media gefilosofeerd over wat zij allemaal wel of niet vinden, door zogeheten ‘deskundigen’. Daarnaast zijn er genoeg mensen die zich afvragen waarom ze Israël steunen, welk standpunt ze innemen over politieke kwesties in Israël en wat ze bijvoorbeeld van premier Netanyahu vinden.

Daarom een uitzending over wat ze doen, waarom ze niet overal een mening over hebben, en vooral: hoe staan ze er wél in? Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, geeft een toelichting.

Kennismaken met Frank van Oordt

Na 29 jaar werken in het basisonderwijs mag ik nu bij Christenen voor Israël getuigen van Gods liefde. Sinds 1830 bidden we in onze familie voor het herstel van Israël en de terugkomst van Jezus naar de aarde. Daarvoor bidden we ook in ons gezin. Ik ben getrouwd met Hillianne en heb 5 kinderen.’

Uitgelicht

‘Als je de Bijbel leest, gaat het veel over waken en bidden. We mogen klaarstaan voor Jezus om door Hem gebruikt te worden. Dat God Zijn volk terugbrengt in Jeruzalem en op de bergen van Israël is een teken van Zijn trouw. Hij doet wat Hij belooft. Als de Bijbel daarover schrijft, gaat het eigenlijk ook altijd over de komst van de Koning. We leven in bijzondere tijden. Onze voorouders hebben gehoopt hiervan getuige te zijn. Israël: een teken van hoop!’

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Of beluister uitzending via cvi.nl/podcast
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies