GolbalRize onder de indruk van dat wat God doet onder moslims

“Kom en zie Gods daden; ontzagwekkend is Zijn doen voor de mensenkinderen.” (Psalm 66:5) Deze maand letten de medewerkers van GolbalRize speciaal op dat wat God doet onder moslims. Ze krijgen prachtige berichten van het Urdu-team. Het Urdu is de officiële nationale taal van Pakistan en ook in India spreken miljoenen mensen deze taal, vooral moslims. Het Urdu-team heeft dan ook vooral met moslims te maken.

Veel moslims zijn op zoek

De taalteamleider van het Urdu-team vertelt: “We zijn verheugd om aan te kondigen dat we dit jaar 224 nieuwe moslims hebben verwelkomd op onze pagina. Deze mensen hebben actief contact met ons gezocht, met vragen en discussies over de Bijbelverzen die we delen. We hebben mentoren toegewezen die hen begeleiden en ondersteunen bij al hun vragen.” Deze mentoren zijn, zoals Handelingen 18:24 het zo mooi uitdrukt, ‘doorkneed in de Schriften’, en dat is ook wel nodig. Het te woord staan van deze mensen vereist moed, doorzettingsvermogen, wijsheid, liefde en geloof, want in veel gevallen zijn de reacties niet bepaald vriendelijk! De mentoren verblijven voor hun eigen veiligheid niet in Pakistan – dat betekent dus dat ze een offer brengen voor hun online bediening.

De teamleider vertelt dat er van deze 224 nieuwe contacten 34 mensen zijn die interesse hebben in het christelijk geloof. Ze worden intensief begeleid door het team. “Het is ons doel om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor degenen die op zoek zijn naar antwoorden en begeleiding in hun geloofsreis.”

Grote uitdagingen

Het team wordt geconfronteerd met flinke uitdagingen bij het delen van het geloof. De teamleider: “De Urdu Facebookpagina is regelmatig gedeeld, wat sommige strenggelovige moslims ertoe heeft aangezet om te beweren dat we actief moslims bekeren. Dit heeft geresulteerd in een verzoek aan Federal Investigation Agency (FIA) cyber crimes om de beheerder van de pagina op te sporen en de pagina stop te laten zetten.

Ondanks deze uitdagingen blijven we vastberaden en standvastig in ons geloof. We zetten ons in om de boodschap van liefde en hoop te blijven delen, ook al worden we geconfronteerd met tegenstand en gevaar. We zijn vastbesloten om degenen die in nood zijn te blijven ondersteunen en te blijven strijden voor vrijheid van geloofsovertuiging.”

Dank en bid met GobalRize mee!

Dank God voor alle nieuwe contacten en de mensen die interesse in het evangelie tonen.
Bid om wijsheid en liefde voor het Urduteam bij het beantwoorden van alle reacties die op hun pagina geplaatst worden. En bid voor alle mensen die de stap wagen om christen te worden.

Web: www.globalrize.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: GlobalRize

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies