Mensenkinderen: Veld-Vol-Voedsel-Pakket

In de tweede week van januari was Mensenkinderen samen met ambassadeur dr. Gor Khatchikyan in Armenië. Doel van onze reis was om te onderzoeken hoe we de vluchtelingen daar het beste kunnen helpen. In september vorig jaar werden de 120.000 Armeense bewoners van Nagorno-Karabach aangevallen door Azerbeidzjaan. Om het vege lijf te redden vluchtten ze halsoverkop naar Armenië. Ze moesten alles achterlaten.

In een oude kleuterschool in Masis worden zo’n 25 gezinnen opgevangen. Daar ontmoetten we een echtpaar met drie kinderen. De man, Aram, vertelde met pijn in zijn stem dat hij een grote boerderij met meer dan 100 melkkoeien had moeten achterlaten. Nu heeft hij helemaal niks meer. Maar ondanks alle pijn en verdriet is hij strijdvaardig. Hij hoopt dat hij snel een woning krijgt toegewezen voor zijn gezin. Hij is vastberaden om dan weer een eigen bestaan op te bouwen.

Pootaardappels en groentezaden

Zodra gezinnen als dat van Aram weer een eigen huis hebben zullen wij ze voorzien van een Veld-Vol-Voedsel-Pakket. Dat pakket bestaat uit pootaardappels en groentezaden, genoeg voor meer dan een jaar eten! Op deze wijze helpen wij ze met één van de eerste levensbehoeften: voedsel.

Ook andere gezinnen, in Armenië en Moldavië, die onder andere door de torenhoge inflatie in extreme armoede zijn geraakt, gunnen we de zekerheid van elke dag voldoende eten middels een Veld-Vol-Voedsel-Pakket.

Helpt u ons mee om zoveel mogelijk gezinnen te helpen? We geven ze bij wijze van spreken niet een vis maar een hengel. Alvast hartelijk voor uw bijdrage.

Over Mensenkinderen

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië en Moldavië en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Auteur: Jolanda Heldoorn
Beeld: MensenKinderen
Informatie: www.mensenkinderen.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies