Gratis online community voor christelijk opvoeden

Linda de Groot, christelijke gezins- en opvoedcoach heeft het verlangen om ouders te bemoedigen om samen met God te bouwen aan de toekomstige generatie. Met het vernieuwde platform ‘Christelijk opvoeden’ wil zij een plek creëren waar opvoeders vol vertrouwen kunnen bouwen aan hun gezin.

“In de afgelopen jaren heb ik opvoeders in de breedste zin van het woord gesproken over hun behoeftes rondom de christelijke opvoeding”, vertelt Linda de Groot. “Veel ouders hebben het gevoel dat zij de enigen zijn die voor bepaalde uitdagingen in de opvoeding staan. Door eerlijke en herkenbare verhalen van anderen te horen, ontstaat er lucht en nieuw perspectief op hun eigen gezin. Daarom biedt ‘Christelijk Opvoeden’ een gratis Facebook Community aan waar christelijke opvoeders elkaar kunnen bemoedigen, inspireren en ontmoeten!

Gratis online community, masterclasses en cursussen

Daarnaast zijn ouders op zoek naar de juiste input en tools die ze kunnen inzetten in de opvoeding van hun kinderen. Het platform christelijkopvoeden.nl helpt door middel van een gratis online community, masterclasses en cursussen om opvoeders stap voor stap de tools in handen te geven waar ze naar op zoek zijn!”

Over Linda

Linda de Groot (40) is blij getrouwd met Peter, moeder van vier kinderen in de leeftijd van kleuter tot en met tiener en daarmee is het altijd een levendige boel bij hun thuis!
Op haar social media @levenvanlinda geeft ze haar volgers dagelijks een kijkje in haar gezinsleven. Als christelijke gezins- en opvoedcoach support zij ouders om vanuit hun persoonlijke visie samen met God te bouwen aan hun gezin. Met het vernieuwde platform ‘Christelijk Opvoeden’ zal ze samen met een team input geven aan de christelijke opvoeding vanuit persoonlijke ervaringen, christelijke uitgangspunten en professionele input vanuit diverse expertises.

Christelijknieuws sprak met Linda en stelde haar enkele vragen:

Wat houdt je werk precies in? Zijn het vooral online activiteiten?

Linda: ‘Als platform Christelijk Opvoeden willen we een plek creëren waar we elkaar als christelijke opvoeders kunnen inspireren, bemoedigen en ontmoeten! In de gratis Facebook groep zijn ruim 14 duizend leden waar opvoeders verhalen van elkaar horen, vragen aan elkaar kunnen stellen, herkenning vinden en adviezen krijgen die ze verder helpen.

Daarnaast bieden we via de website christelijkopvoeden.nl maandelijks nieuwe thema’s aan waarbij opvoeders masterclasses en cursussen kunnen volgen waarbij input wordt gegeven vanuit professionele methodieken, christelijke uitgangspunten en persoonlijke ervaringen. Het platform christelijk opvoeden is continu vernieuwend en geeft daarmee aan opvoeders stap voor stap de tools in handen te geven waar ze naar op zoek zijn!

In de voorbereiding op het platform heb ik opvoeders in de breedste zin van het woord gesproken aan de hand van enquetes, persoonlijke gesprekken en brainstormmeetings. Hierbij zijn ook de wensen en behoeftes verschillend. We starten nu online; maar onze visie is absoluut om ook offline activiteiten aan te bieden.’

Is het moeilijk voor jou als moeder andere moeders te adviseren, je zit zelf ook in de groei en ontwikkeling van je eigen gezin?

Linda: ‘Opvoeden is continu in proces! Wat bij het ene kind ‘werkt’, gaat bij een ander kind weer anders! Ik ben net zoals veel andere ouders op zoek naar iedere keer de juiste manier! We hebben geen gebruiksaanwijzing gekregen bij de geboorte!

Wat ik wel heb ontdekt in de afgelopen 15 jaar als moeder, is dat het helpt om een gezinsvisie te hebben waar vanuit je samen met God richting kunt geven aan je gezin. Dat helpt om op de route te blijven (of terug te keren op de route) als dingen door het leven anders verlopen dan je had gehoopt of gewenst.

Als gezins- en opvoedcoach werk ik vanuit mijn expertise met professionele methodieken en werkwijze. Maar ik neem ook mijn eigen ervaringen als moeder mee en de bijbelse principes die houvast geven in de opvoeding. Juist de combinatie van deze 3 elementen geeft veel opvoeders een meerwaarde.’

Schermpjes zijn een lastig onderdeel in de opvoeding. Laat je kinderen hun gang gaan op de telefoon of stel je paal en perk… Heb jij adviezen?

Linda: ‘Op het moment dat ouders mijn advies vragen m.b.t. situaties uit de opvoeding, heb ik vaak eerst een heleboel wedervragen! Want op iedere situatie; passen meerdere oplossingen. De vraag is: wat past er bij jouw gezin, bij jouw visie en normen en waarden? Dat is de basis van iedere opvoedvraag.

Daarnaast zijn er natuurlijk over heel veel onderwerpen basis kaders en methodieken die we vanuit onderzoek en ervaring weten wat wel of niet bevorderlijk in de ontwikkeling van kinderen.

Dat maakt ook de combinatie van de diverse uitgangspunten zo krachtig wat we aanbieden op het vernieuwde platform. Met andere leden kan je van gedachten en ervaringen wisselen in de Community, vanuit masterclasses en cursussen kan je input krijgen vanuit expertise en ervaringen.’

Facebookgroep

Afgelopen januari heeft Linda de Groot de website en bijbehorende Facebook Groep ‘Christelijk Opvoeden’ met ruim 14 duizend leden overgenomen. Vanaf 4 maart 2024 is dit platform online gekomen met een vernieuwde look en invulling.

Auteur: Linda de Groot
Web: www.christelijkopvoeden.nl
Beeld: Christelijk Opvoeden
Facebook-groep: Facebook

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies