Lege shabbatstafel in Amsterdam met op de stoelen foto’s van ontvoerden in Israël

Vrijdag 10 november Amsterdam. Vrijdag… en dat betekent dat het Joodse volk wereldwijd bij het vallen van de avond de shabbat inluidt. De stoelen van 240 Israëli’s aan de shabbatstafel blijven echter leeg. Zij worden al 5 weken gevangen gehouden in Gaza, nadat ze op 7 oktober werden ontvoerd door Hamas-terroristen. Om aandacht te vragen voor hun situatie staat vandaag op het Museumplein in Amsterdam een lange, lege shabbatstafel, met foto’s van de ontvoerden. Christelijknieuws was er bij, bekijk hieronder de foto’s.

Arenda Haasnoot was een van de sprekers deze middag. Namens Christenen voor Israël sprak ze bijzonder bemoedigende woorden voor het Joodse volk. Ze onderstreepte dat wij als christenenen verbonden zijn met Israël, voor hen bidden en met hen meeleven. 

Een oproep, ook als moeder

Ze gaf aan dat alle christenen in Nederland achter de Joden zouden moeten staan en ze vind het verdrietig dat er zelfs binnen kerken en christelijke gemeenten tegenstand is en onbegrip. Arenda is getrouwd met Jeroen en moeder van vijf kinderen, waaronder twee tweelingen. Ze deed een oproep, ook als moeder, om de ontvoerde kinderen en volwassenen niet te vergeten, voor hen te bidden en hen te steun.

Arenda is predikant in de Protestantse Kerk Nederland (PKN) van Spijkenisse. Ze is voormalig voorzitter van Alpha Cursus Nederland, een cursus over het christelijk geloof. Vanaf 2005 was zij lid van het moderamen van de Generale synode van de PKN. Eerder was ze predikant van de kerken in ’s Gravenmoer, Geldermalsen en Rijnsburg. Van haar hand verschenen verschillende boeken: ‘Neem je plaats in. In de tussentijd van Kerk en Koninkrijk’, een oproep aan christenen om in kerk en maatschappij duidelijk een stem te laten horen en het boek ‘Rust & Regelmaat bij God’, een boek over het centraal zetten van de Bijbel in je leven.

Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
Museumplein 10 november Amsterdam

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies