Een prachtig concert in Veendam met Southern Gospelliederen

De gospelformatie Homecoming Nederland bestaat 15 jaar. Zaterdagavond was het zover: koor en band gaven een feestelijk jubileumconcert in de kerk de Kandelaar in Veendam. De zaal was uitverkocht en de aanwezigen genoten van het enthousiaste koor en uitstekende band. Het was een geweldig concert met prachtige Southern Gospelliederen. ChristelijkNieuws was erbij, bekijk hier de foto’s.

Bill en Gloria Gaither, twee toegewijde Amerikaanse tekstschrijvers, zijn eind jaren ’80 bekend geworden met hun Southern Gospelmuziek en homecoming concerten. Ze zijn vertolkers van wat God door zijn Zoon de Heere Jezus in hun leven heeft gedaan.

Door hun liederen worden vele harten geraakt en worden mensen bemoedigd. Denk maar eens aan het geweldige lied ‘Because He Lives’ (Omdat hij leeft, ben ik niet bang voor morgen).

Deze muziek heeft ook harten van mensen in Noord-Nederland geraakt. Het enthousiasme van een grote groep muziekvrienden heeft geleid tot het oprichten van stichting Homecoming Nederland.

Het is de wens van de groep om het evangelie te verkondigen door zang en muziek. Door met bewogenheid de mensen te vertellen dat er een God is die de zonden van alle mensen heeft gedragen aan het kruis van Golgotha. En dat die genade voor iedereen is die de Heere Jezus wil aannemen als zijn/haar Verlosser en Zaligmaker.

Aan deze projecten doet een groep van zo’n 30 zangers en zangeressen en muzikanten mee die de Southern Gospelmuziek een warm hart toedragen.

Web: www.homecomingnl.nl
Facebook: www.facebook.com
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies