Zangeres Eline presenteert haar nieuwe album Levenswoorden

Zangeres Eline presenteert in oktober met vijf concerten haar nieuwe album ‘Levenswoorden’. Daarop staan acht nummers die ze zelf heeft geschreven. Volgens haar zijn het eerlijke liederen met een boodschap. Afgelopen zaterdag was ze in Zwolle.

De teksten komen recht uit Eline haar hart. Ze komt uit een zware periode waarin ze heeft gemerkt dat er soms een kloof is tussen dat wat God belooft en dat wat er in het dagelijks leven plaatsvindt. Dat is terug te horen in de boodschap die ze deelt op haar nieuwe album.

Zingen in een dal

Eline hoopt dat haar nummers mensen helpen die door lastige situaties gaan of zijn gegaan, en dat het album hen nieuwe woorden geeft aan hun gevoelens. ‘’En het is misschien niet een album met een mooie uitkomst en een hoopvol eind waarop we een lied als ‘Jezus Overwinnaar’ zingen. Het gaat erom dat we dat soort teksten juist leren zingen in een dal en in die kloof. Want het hoopvolle is dat God goed is dat zijn karakter te vertrouwen is.’’

Intieme concertreeks

Wie eerder een optreden van Eline heeft meegemaakt, weet dat het vaak worshipconcerten waren waarop je mee kon zingen met de bekende nummers van de zangeres. De komende tour belooft vooral een intieme concertreeks te worden, waarbij de zangeres je meeneemt in haar geloofsreis. Dat doet ze met mooie nieuwe liederen, maar ook met nummers die je al van haar kent. Tijdens de avonden ligt de nadruk meer op de verhalen, waarbij je als bezoeker de woorden goed tot je kunt laten doordringen en de liefdevolle boodschap van de zangeres mag horen.

Eline: ‘Wat als God ook wil spreken door emoties heen? Wat als we onze – soms ellendige – realiteit niet hoeven te overschreeuwen, omdat God er juist midden in te vinden is? Hoe mooi zou het zijn als we onze rauwe moeilijkheden mogen en durven delen? Hoeveel meer verbinding is er dan te beleven met elkaar en misschien wel met God?’

‘Je mag ook verliezen’

De reis die ze daarin doormaakte is als luisteraar terug te horen op het album. Op ‘Levenswoorden’ hoor je onder meer de eerder uitgebrachte nummers ‘Je mag ook verliezen’ en de single ‘Levenswoorden’ die de titel van het album draagt. Een ander indrukwekkend lied is ‘In de verte huilt een kind’. Daar zingt ELINE verhalend over hoe je misschien kan leven met een masker op, terwijl een kinderlijke versie van jezelf troost nodig heeft en eigenlijk als een kind opgepakt wil worden.

Haar blik op oneindig
En een lach op haar gezicht
Maar in de verte
In de verte huilt een kind

Eerlijke nummers

Het zijn eerlijke nummers geworden om luisteraars te troosten, te bemoedigen en soms misschien woorden te geven aan hun gevoelens. Het zijn woorden uit het leven gegrepen en woorden van leven van Jezus de Levengever: Levenswoorden.

De meeste mensen zullen zangeres Eline kennen van het nummer ‘Jezus Overwinnaar’, dat in verschillende varianten miljoenen keren werd gestreamd. Maar inmiddels zijn ook ‘Door en door goed’, ‘Abba’ en ‘Wees Verhoogd’ nummers die vaak in kerken worden gezongen of door mensen worden beluisterd via Spotify of Youtube. Eline is niet meer weg te denken uit de Christelijke muziekindustrie. 

Auteur: Redactie christelijknieuws / Jochebed Neuteboom
Foto: Tobias Huizing
Instagram: instagram.com/eline.music
Facebook: facebook.com/elinebakkermusic
Website: elinemusic.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies