Bijeenkomst om te laten zien dat we achter Israël en het Joodse volk staan

Op dinsdagavond 17 oktober organiseerde ‘Christenen voor Israël’ een solidariteitsbijeenkomst in Veenendaal, om te laten zien dat we achter Israël en het Joodse volk staan. Juist in deze tijd van Israëls grote benauwdheid, mogen we laten zien dat we voor hen bidden, hen willen troosten (Jesaja 40:1) en dat we solidair zijn. Hieronder een fotoverslagje.

Toespraken tijdens deze avond zijn gehouden door sprekers uit Nederland en Israël: Rabbijn Kalman Samuels, oprichter Shalva; Frank van Oordt, Directeur Christenen voor Israël; ds. Willem J.J. Glashouwer; Opperrabbijn Binyomin Jacobs en Modi Ephraim, Israelische Ambassadeur. 

Gruwelijke aanval

Israël is aangevallen. Onschuldige mensen, zelfs kinderen en baby’s, zijn vermoord – alleen maar omdat ze Joods zijn. In Israël leeft het besef dat er sinds de Holocaust niet zoveel Joden op één dag zijn vermoord als op zaterdag 7 oktober, toen de gruwelijke aanval begon.

Bidden voor Israël

Deze avond stond in het teken van verootmoediging, gebed en solidariteit met Israël. We zongen Israël vrede toe. De muziek op deze avond verzorgde Gerald Troost en band. Een indringend samenzijn om Israël te bemoedigen en samen met vele vrienden van Israël te bidden voor de vrede van Jeruzalem (Psalm 122).

Rabbijn Kalman Samuels, oprichter Shalva

Kalman Samuels groeide op in Vancouver, Canada, als niet-religieuze Joodse jongen. Pas in Israël ontdekte hij het geloof in God en werd rabbijn. Zijn tweede kind, Yossi, is gezond geboren, maar is door een schadelijk vaccin blind en doof. Kalman en zijn vrouw Malki besloten een organisatie op te richten voor kinderen met een beperking. Inmiddels zijn duizenden kinderen met een beperking, en hun gezinnen, geholpen bij Shalva. Tijdens deze dienst in De Basiliek is ruim € 23.000,- gedoneerd voor het werk van Shalva.

Frank van Oordt, Directeur Christenen voor Israël
Ds. Willem J.J. Glashouwer
Opperrabbijn Binyomin Jacobs
Gerald Troost

Bekijk hier de livestream:

Meer informatie: www.cgi.nl
Over Shalva: www.shalva.net
Foto’s: Henk-Jan Oudenampsen

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies