Rik Celie is zendingsarts en werkt in moeilijk bereikbare gebieden

Rik Celie is zendingsarts en werkt samen met zijn vrouw Carolien in moeilijk bereikbare gebieden waar vaak geen enkele medische voorzieningen zijn. Rik vertelt in Podcast ‘De Wereld Rond’ over zijn jeugd, hoe hij Jezus leerde kennen en over zijn jarenlange ervaringen in ondermeer Bolivia en Haïti.

In het interview spreekt hij ook over de afgelegen gebieden die hij bezoekt en de afstanden in bijvoorbeeld het Andesgebergte. De reis wordt daar niet uitgedrukt in kilometers, maar in uren rijden, vanwege de vaak slecht begaanbare wegen en beperkte transportmiddelen.

Gezondheid tips

Trouwens Rik geeft ook tips hoe we gezond kunnen leven en belangrijk advies aan mensen die het verlangen hebben op medische missie te gaan zoals hij. Luister en wellicht raak je geïnspireerd door het getuigenis van deze bevlogen Vlaamse zendingsarts!

Doctors On Mission

“Doctors On Mission” (afgekort tot DM) is een missie die gestart werd door de Vlaamse arts Dr. Rik Celie. De organisatie voorziet in medische zorg via de opbouw van locale medische teams die op continue wijze uitgaan naar deze streken waar de nood het hoogst is zoals het armoedige binnenland van Bolivia, Haiti en N. Pakistan.
Er worden locale medische teams gevormd waar rampen en catastrofes geschieden. In Pakistan hebben ze hulp geboden via medische teams aan minderheidsgroepen die vervolgd en uitgebuit worden zoals bijvoorbeeld gebeurt bij 3% van de bevolking in Pakistan (= toch nog equivalent voor 6 miljoen mensen!).
Deze lokale medische teams richtten zich voornamelijk op (wees-)kinderen, jonge alleenstaande moeders of zeer arme families. De streken die gebukt gaan onder extreme armoede zien zij als het “epicentrum” van hun acties.

Meer informatie: doctersonmission.org
Foto: Margriet Espeldoorn en Stichting Zending & Gemeente
Auteur: Gerard Adriaanse

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is m

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies