Jongerenwerker Valentino werkt bij Youth for Christ en kwam op bijzondere wijze tot geloof

Bram Rebergen is directeur van ‘een hele frisse club die al meer dan 75 jaar bestaat’: Youth for Christ. Bram: ‘Ik hou van jongeren. Ze zijn de toekomst.’ Jongerenwerker Valentino zet zijn talenten in voor YfC en kwam op bijzondere wijze tot geloof. Beckham is één van de jongeren met wie hij optrekt.

Jongerenwerker Valentino heeft veel meegemaakt. Hij bleek op 13-jarige leeftijd leukemie te hebben. Er was medisch gezien geen hoop meer. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis en riep het uit naar God in zijn wanhoop: ‘Heere help mij!” . Toen hoorde hij duidelijk de stem van God die tegen hem zei: ‘Je hebt vergeving nodig.’ Hij besefte dat hij dat ook in de Bijbel gelezen had, in de Romeinen brief: ‘Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.’ Hij vroeg God om vergeving van zijn zonden en om in zijn leven te komen. Hij besefte toen dat de Heilige Geest in zijn leven kwam en dat God hem heeft geholpen. En op wonderlijke wijze is de leukemie daarna zelfs helemaal verdwenen. Zijn leven is daardoor totaal veranderd. Nu zet hij zich graag in voor Youth for Christ als jongerenwerker.

Bekijk hier het getuigenis van Valentino:

Veel medewerkers

Bram: Youth for Christ heeft een team van bijna 100 medewerkers in dienst met daarnaast nog een belangrijke groep van 450 vrijwilligers die veel van het werk voor jongeren doen. In Nederland zijn zo’n vijfentwintig locaties waar Youth for Christ een jongerencentrum heeft of waar een locale groep vrijwilligers is die activiteiten voor jongeren organiseren. Daarmee bereiken ze ruim vijftienduizend jongeren per jaar! En er is veel nood bij de jongeren, vooral geestelijk.

Wat doet Youth for Christ?

Youth for Christ is op zo’n vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. Ze ontmoeten tieners en jongeren op straat en op scholen, bijvoorbeeld met hun mobiele ontmoetingsplekken (MOPs), ze spelen een potje voetbal op pleintjes en organiseren knutselmiddagen voor meiden van de basisschool. Daarnaast organiseren ze inloopmomenten en activiteiten in hub jongerencentra waar jongeren kunnen gamen, poolen of chillen. Ook bieden ze huiswerkbegeleiding en ondersteunen ze jongeren als dat nodig is één-op-één met praktische zaken.

Met alles wat ze doen coachen ze tieners en jongeren op hun weg naar volwassenheid. ‘Door wie we zijn en wat we doen, laten we hen zien Wie Jezus is. Op die manier bieden we hen hoop en perspectief.’

Kerken

Naast het werk op straat en in jongerencentra, is Youth for Christ actief in kerken. Zo’n driehonderd kerkelijke jeugdclubs uit het hele land maken gebruik van onze clubprogramma’s Rock Solid, Stay Solid en Solid Friends, waarmee tieners en jongeren Jezus steeds beter leren kennen op een eigentijdse manier. Ook zetten kerken de Youth Alpha cursus in als middel om het geloofsgesprek te voeren met jongeren.

De medewerkers van Youth for Christ rusten jeugdleiders toe voor hun werk door middel van trainingen. Daarnaast werken we samen met kerken bij losse activiteiten en evenementen, en voorzien we kerken van sprekers om gemeenten te inspireren en bemoedigen in hun omgang met tieners en jongeren.

Youth for Christ heeft een trouwe achterban van donateurs en blijft groeien, waardoor we elk jaar meer jongeren bereiken met het evangelie. Jaarlijks bereiken wij ruim vijftienduizend jongeren! Voor de uitvoering van ons jongerenwerk zijn we afhankelijk van giften en voelen we ons gesteund door gebed.

Voel jij je betrokken bij jongeren en wil je dat Youth for Christ jongeren blijft bereiken met het evangelie? Draag je steentje bij door voor ons te bidden en aan ons te geven. We zijn dankbaar voor elke bijdrage.

Werken bij Youth for Christ

Wil jij je passie voor Jezus delen met jongeren? Zet je talent dan bij ons in! We hebben zowel vacatures voor betaalde functies, als voor vrijwilligers en stagiairs. Werken bij Youth for Christ is werken met een missie. Samen maken we jongeren bekend met de liefde van Jezus en bieden we hen hoop en perspectief.

Internationaal

Youth for Christ Nederland is onderdeel van Youth for Christ International, dat actief is in meer dan honderd landen met tienduizenden medewerkers.

Meer informatie: www.yfc.nl
Over Hour of Power: www.hourofpower.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies