Liliane Lacombe besluit verpleegster te worden in Afrika

In podcast ‘De Wereld Rond’ spreekt Gerard Adriaanse met Liliane Lacombe, afkomstig uit Nederland maar inmiddels alweer lange tijd woonachtig in Zwitserland. Liliane was de eerste persoon die Gerard kende die de zending inging en jarenlang in Zaïre (nu Congo-Kinshasa genaamd) en Burkina Faso woonde en werkte.

Gerard wil graag weten wat die jarenlange ervaring als zendelinge met haar gedaan heeft en hoe ze God van dichtbij heeft ervaren. Liliane zegt dat ze over zending hoorde in haar thuisgemeente maar dat ze zichzelf niet zag als evangeliste om van dorp tot dorp te gaan. Maar wanneer ze hoort dat er behoefte is aan verplegers in Afrika is haar interesse gewekt en gaat ze een kijkje nemen in Zaïre…

Het werk blijkt veel primitiever te zijn dan in het ziekenhuis in Nederland! Maar toch besluit ze als zendelinge verpleegster te worden in Afrika.

Je hoort in deze aflevering van ‘De Wereld Rond’ ook hoe Liliane haar man Jean leert kennen. Verder vertelt ze hoe ze van dichtbij geestelijke tegenstand maar ook Gods bescherming en leiding heeft ervaren.

Luister op een moment dat jou het beste uitkomt naar het bijzondere verhaal van Liliane, een vrouw die zich trouwens nog altijd pastoraal inzet voor mensen in haar omgeving in Zwitserland vanuit haar liefde voor de Here Jezus.

Hieronder een video waarin zoon Rob-Jan terugblikt op zijn en hun vertrek uit Zaïre: Documentaire Kwa Heri Mandima (Locarno Best Short Film 2010) Frans met Engelse ondertiteling:

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies