Nel Blanken trok de wereld rond en leerde God kennen

Nel Blanken woont en werkt al sinds de jaren 70 op Jamaica. In Podcast ‘De Wereld Rond’ vertelt Nel over haar jeugd, hoe ze de wereld rondtrok en zo God gaandeweg leerde kennen en over de uitdagingen die ze met God overkwam op Jamaica.

Uitgedaagd

Nel vertelt in het interview hoe ze op Jamaica terecht kwam: Na een jaar te hebben rondgetrokken rond de wereld hoorde ze terug in Nederland op een bijbelstudie-avond over de mogelijkheid zendelingen te helpen op Jamaica. Ze werd uitgedaagd ervoor te gaan bidden. Uiteindelijk ervoer ze vrede om te solliciteren. Zo kwam het dat Nel in 1974 op Jamaica terechtkwam, waar ze dus na al die jaren nog altijd woont en een bediening heeft!

Ook geeft Nel trouwens waardevol advies hoe je voor te bereiden op zendingswerk.

Handige link: www.newgeneration-jm.org
Foto: Privébezit Nel Blanken
Auteur: Gerard Adriaanse

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Wat is het doel van deze podcasts?

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies