Podcast met Johan Companjen over de Vervolgde Kerk

Johan Companjen was te gast in podcast ‘De Wereld Rond’. Johan is zendeling en voormalig Internationaal President van Open Doors, een man die tevens jarenlang samen met Anne van der Bijl de wereld rondreisde om vervolgde christenen te bemoedigen en wereldwijd aandacht te vragen voor de Vervolgde Kerk.

Johan vertelt ons onder andere over zijn jeugd in Oldebroek en zijn begintijd als zendeling in Vietnam in de jaren 60 toen daar de oorlog op zijn hoogtepunt was.

Levende relatie

Hij wijst op het belang van een levende relatie met de Here Jezus. Ook vertelt hij hoe God doorgaat met het bouwen van Zijn Gemeente ondanks de vaak moeilijke omstandigheden in gesloten landen.

Leren van de Vervolgde Kerk

Johan vertelt in het interview onder andere het volgende: ‘Een broeder in China had meer dan 20 jaar in de gevangenis gezeten en hij zei tegen een bekende voorganger die bij hem op bezoek kwam: ‘Vereenvoudig je leven zodat je de tijd hebt om God beter te leren kennen.’ Dat kunnen we leren van de Vervolgde Kerk. Wij zijn zo druk, wij worden geleefd.’

Luister, geniet van de verhalen en ontdek wat wij nog meer kunnen leren van onze vervolgde geloofsgenoten…

Meer informatie: www.opendoors.nl
Foto: Open Doors
Podcast ‘De Wereld Rond’: anchor.fm/dewereldrond

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies