Stewardess Monica: God veranderde me van binnenuit 

Een jonge stewardess van Italiaanse afkomst, en de Zwitserse fitnessmedewerker Stefan Imoberdorf gaan een pijnlijke weg. Na een periode van intense verliefdheid en een grootse bruiloft in Venetië, ligt het paar twee jaar later in een scheiding. Oorzaak: onoverkomelijke communicatieproblemen.

Monica is stewardess, Stefan werkt in een fitnesscentrum. Al na enkele ontmoetingen ontluikt er tussen de twee een liefdesrelatie en niet veel later besluit het stel elkaar het jawoord te geven tijdens een romantische bruiloft in Venetië. Hun wittebroodsweken staan echter van meet af aan in het teken van moeilijkheden en hun communicatie hapert op alle terreinen: zij wil praten, hij trekt zich terug. En hoe meer zij met haar Italiaanse temperament voor de dag komt, hoe stiller hij wordt, met als gevolg dat ze hoe langer hoe meer van elkaar vervreemden.

Het duurt niet lang voordat zowel Monica als Stefan hun heil bij een ander zoeken en een affaire beginnen. Twee jaar later komt het tot een scheiding. Het gevoel van vernedering blijft. 

En hoe meer zij met haar Italiaanse temperament voor de dag komt, hoe stiller hij wordt, met als gevolg dat ze hoe langer hoe meer van elkaar vervreemden. 

Totdat een tijd later er een ongewone wending plaatsvindt: Monica en Stefan raken met elkaar in contact en trekken weer regelmatig met elkaar op. Gevoelens van empathie keren terug en tot hun eigen verbazing zijn ze weer in staat om met elkaar te communiceren. Een nieuwe liefde bloeit plotseling op en het voormalige stel komt tot een zeer ongebruikelijke stap: ze besluiten om voor een tweede keer met elkaar te trouwen en doelbewust aan hun relatie te werken. 

God verandert mensen

Hun radicale bekering tot God veroorzaakt een revolutie in beider leven. Zonden worden door beiden beleden, uitgesproken en vergeven. Ze kunnen samen met God echt een nieuwe start maken. Het geloof in de Heere Jezus zorgt voor zowel Monica als Stefan voor een nieuw en stevig fundament. God verandert hen van binnenuit. Wat voor de omgeving totaal onhaalbaar leek, werd toch werkelijkheid, Monica en Stefan krijgen samen een prachtig huwelijk. Niet dat alles direct optimaal is, er moet nog geleerd en geschaafd worden, dat doen ze samen met God. Hun relatie is daardoor totaal vernieuwd. 

Het geloof in de Heere Jezus zorgt bij zowel Monica als Stefan voor een nieuw en stevig fundament. God verandert hen van binnenuit. 

Openhartig

Monica en Stefan krijgen twee kinderen en besluiten hun bijzondere verhaal naar buiten te brengen in dit boek. Openhartig vertellen Monica en Stefan hun verhaal. Daarbij weten ze de tijdgeest scherp te duiden en de meest gevoelige snaar van anderen te raken. Iedereen die over de communicatieproblemen in hun eerdere huwelijk hoort, herkent immers niemand anders dan – zichzelf!

Boek

Ik trouwde met mijn ex-man
Monica Masi
Paperback, 256 pag., € 16,95
Grace Publishing House
ISBN 9789492234520

Website: www.gracepublishinghouse.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies