Bernice: Het leven is geen race tegen de hel

Bernice groeide op in een groot gezin waarbij haar ouders er alles aan deden om te voorkomen dat ze in de hel zouden komen. In de afgelopen jaren heeft ze ontdekt dat je als christen dagelijks mag wandelen met God en dat Hij je helpt om op te staan wanneer je gevallen bent.

In de video “Het leven is geen race tegen de hel” vertelt Bernice haar getuigenis. Ze groeide op in een groot gezin waarbij haar ouders er alles aan deden om te voorkomen dat ze in de hel zouden komen. In de afgelopen jaren heeft ze ontdekt dat je als christen dagelijks mag wandelen met God en dat Hij je helpt om op te staan wanneer je gevallen bent.

Bernice Strijker groeide op in een groot gezin van 16 kinderen, zij is nummer 7. Tijdens haar opvoeding beschermden haar ouders hun kinderen voor alles wat niet van God was. Daardoor bestond het leven vooral uit naar school gaan en dan gelijk weer naar huis. Bernice: “Voor mijn gevoel deden ze alles om te voorkomen dat we in de hel zouden komen, maar daardoor werden we heel strak opgegroeid, met heel veel regels.”

Ze leerde van haar ouders dat God een heilige God is. Een God waarvoor je echt nederig moet zijn en waar je heel klein voor moet zijn. Dat zorgde ervoor dat ze zo bang was om in de hel te komen dat ze alles deed om dat te voorkomen. Hierdoor werd het leven meer een race om niet in de hel te komen, dan een wandeling met God. Ze ontwikkelde het beeld van God dat hij ons zegent wanneer we goed leven en straft wanneer we fouten maken. Met als gevolg dat Bernice in paniek raakte op de momenten dat leven moeilijk werd en zich begon af te vragen wat ze verkeerd had gedaan.

In de afgelopen jaren heeft ze ontdekt dat het leven niet een race tegen de hel is, maar het dagelijks wandelen met God. Hierbij gelooft ze dat God ons wil beschermen. Maar ook dat Hij ons optelt wanneer we struikelen en vallen.

Bekijk het hele item op stronglife.nl

Over Stronglife

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Want als tieners vragen hebben, zoeken ze online. Daarom maken wij elke week een YouTube-video en gaan wij live op Instagram. Op deze manier beantwoorden we hun geloofsvragen, leren we ze hoe de Bijbel vandaag de dag nog steeds relevant is en geven we ze een kijkje in het geloofsleven van christelijke artiesten en sprekers.

Stronglife
Foto: Videostill YouTube
Website: www.stronglife.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies