Interview met Lilian Moti – oprichter van de hulporganisatie Gift4achild

Lilian Moti is de oprichter van de hulporganisatie Gift4achild. Tijdens haar reizen door Afrika werd ze getroffen door het leed van kinderen en alleenstaande moeders. Lilian kwam in actie voor de kwetsbaren in Suriname, Indonesië en Nigeria. Christelijknieuws.nl sprak met Lilian, lees hieronder haar bijzondere verhaal.

Je bent actief in Gift4achild, hoe is dat ontstaan?
Jaren geleden ging ik met verschillende christelijke organisaties op zendingsreis om mee te helpen. Tijdens deze zendingsreizen werd ik geconfronteerd met armoede en hartverscheurende leefomstandigheden van alleenstaande moeders, vaders en zelfs ouderen met hun kinderen of kleinkinderen. Deze situaties hebben mijn hart diep geraakt vooral omdat ik ook een alleenstaande moeder ben. Ik wilde iets voor hen betekenen. Mijn hart kwam toen in actie en ik begon met het verzamelen van spullen voor verkoop op braderieën en rommelmarkten. Met de opbrengst was ik in staat om alleenstaanden met kinderen voedselpakketten, schoolspullen en diverse benodigdheden aan te bieden. Langzaamaan kreeg ik steeds meer verzoeken om hulp. En om hulp te kunnen bieden aan veel meer mensen, en niemand – die om hulp vraagt – in de kou te laten, ben ik tot de oprichting van Stichting Gift4achild gekomen.

Wat houdt jullie werk precies in?
Het werk en het doel van de stichting is kinderen, alleenstaande moeders en ouderen te helpen om in goede gezondheid te leven, en dat kinderen onderwijs ontvangen. Wij zien kinderen graag opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde kunnen ervaren en dit weer door kunnen geven aan volgende generaties. We luisteren naar de kinderen, alleenstaande moeders en ouderen en willen voorzien in hun behoefte.

Waar zijn jullie actief?
We zijn actief in Suriname, Indonesië en Nigeria.

Heb je wel eens iets bijzonders meegemaakt?
Voor mijn bezoek aan een project in Afrika had ik 3 grote dozen met diverse spullen verstuurd. Op mijn reisprogramma stond ook een Kinderdag met Bijbelstudie, zang en diverse activiteiten gepland. Van een zuster van een andere kerk kregen wij onverwachts 3 dozen met kinderspullen. Haar kerk was voorzien en deze dozen waren nog over. Dat het een geschenk is op het juiste moment, zal later blijken. Want op de geplande Kinderdag bleken er veel meer kinderen aanwezig te zijn dan oorspronkelijk verwacht was. Gift4achild had 3 dozen vol gestuurd maar hiermee zou het ons niet lukken om de vele kinderen die aanwezig waren een pakketje te geven. Maar God heeft op een bijzondere manier voorzien. Want samen met de dozen van de zuster waren wij toen WEL in staat om ALLE kinderen een pakketje aan te bieden. Prijs de Heer! Het was een geslaagde Kinderdag. De ouders hadden voor het eten gezorgd en er was voldoende eten voor iedereen. Na het eten mochten de kinderen hun pakketje met spullen in ontvangst nemen. Elk kind was voorzien, elke kinderhand was gevuld! God heeft ervoor gezorgd dat geen enkel kinderhand leeg bleef. God is goed!

Hoeveel kinderen hebben jullie kunnen helpen?
De stichting heeft een groot aantal kinderen kunnen helpen met schoolspullen, voedsel- en Kerstpakketten in de landen waar wij actief zijn. Wij hebben ook alleenstaande moeders en ouderen kunnen helpen. Aan zieken die medische zorg nodig hadden, hadden wij geld gedoneerd voor een operatie of behandeling in het ziekenhuis.

Hoe kunnen de lezers jullie steunen?
Stichting Gift4achild is een non-profit organisatie. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het werven van fondsen, donaties, giften om de projecten te kunnen financieren. Zonder financiële steun van donateurs kunnen wij het werk en het doel van de stichting niet realiseren. De nood is hoog en sommige situaties zijn schrijnend. Uw donatie is hard nodig. Helpt u mee?

Daarnaast hebben wij dringend vrijwilligers nodig die mee willen helpen om het werk voort te zetten. Hulp op verschillende vlakken is meer dan welkom!
Ben jij degene die onze stichting tot steun en zegen kunt zijn? Bezoek onze website voor meer informatie: www.gift4achild.nl

Of meld je aan als vrijwilliger via: info@gift4achild.nl
Je hulp is meer dan welkom!

Datum: 13 maart 2023
Auteur: Redactie
Foto: Stichting Gift4achild
Website: www.gift4achild.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies