Trainingen voor Messiaanse jongeren: Seksueel rein blijven in het leger

Alle mannen en vrouwen moeten in Israël op 18-jarige leeftijd het leger in. Ze komen er in aanraking met seksuele verleidingen en maken niet zelden heftige situaties mee aan Israëls frontlinies. Het Netivah Centrum biedt discipelschapstrainingen aan voor Messiaanse jongeren en bereidt hen voor op hun militaire dienstplicht.

Oud-deelnemer Sarit Roytman vertelt: ‘Na mijn schoolexamen heb ik een tijdje in een kindertehuis in Oeganda gewerkt. Na mijn reis moest ik het leger in. Het hielp enorm dat ik een tiendaagse discipelschap training had gevolgd bij Netivah. We kregen er militaire training en leerden te overnachten in het veld. Ook kregen we les van gelovige militairen en deden we een belofte om seksueel rein te blijven in het leger. Ik heb nog steeds vrienden van die conferentie.

Vijftien minuten stille tijd 

In het leger werd ik geaccepteerd als gelovige. Ik kreeg elke dag vijftien minuten van mijn meerdere om stille tijd te houden. Ik kwam bij een inlichtingeneenheid. In de woestijn bij de Egyptische grens hadden we een onherkenbare verstopplaats. Met speciale apparatuur moesten we Egypte in de gaten houden, want IS zit in de Sinaïwoestijn, maar er vindt ook drugs- en wapenhandel plaats.’

Inmiddels studeert Sarit aan een Bijbelschool. Lees haar volledige verhaal in Israël GemeenteNieuws februari 2020, verkrijgbaar via de website onderaan dit item.

Over het Netivah Centrum

Het Netivah Centrum biedt discipelschapstrainingen aan voor Messiaanse jongeren en bereidt hen voor op hun militaire dienstplicht. Alle mannen en vrouwen moeten in Israël op 18-jarige leeftijd het leger in. Ze komen er in aanraking met seksuele verleidingen en maken niet zelden heftige situaties mee aan Israëls frontlinies.

Joel Goldberg 

Netivah oprichter Joel Goldberg weet uit zijn eigen diensttijd hoe heftig die kan zijn. Hij heeft een passie voor het bemoedigen en versterken van jonge gelovigen in Israël. ‘Veel Messiaanse jongeren zijn de enige op hun school of in hun militaire eenheid. Wij helpen ze te groeien in geloof zodat ze de leiders worden van de nieuwe generatie gelovigen.’

Steun dit werk in Israël

Doneer nu en help Comité Gemeentehulp Israël om de Messiaanse gemeenten en bedieningen in Israël financieel te ondersteunen! Giften zonder vermelding van projectnummer worden door CGI als algemene gift aangemerkt en besteed. Alle giften aan CGI zijn belastingaftrekbaar!

Ga naar de website van CGI via onderstaande link.

Website: www.cgi-holland.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies