Nieuw nummer van Eline voor haar kinderen: Overtreffende trap

VIDEO – Op vrijdag 18 oktober brengt zangeres ELINE haar nieuwe nummer ‘Overtreffende trap’ uit. Een lied dat ze zingt naar haar kinderen toe. Het lied is voor moeders en vaders die hun uiterste best doen om hun kind goed op te voeden en zich wel eens afvragen of ze het wel goed genoeg doen.

ELINE schetst dat je als ouder altijd probeert je kind naar je beste kunnen op te voeden. Ze zegt: “Hoe hard je ook je best doet, er zullen toch dingen zijn waarin je tekortschiet. We zullen nooit die perfecte ouder worden. Sterker nog, die bestaat denk ik niet! Want we zijn allemaal gewoon maar mens. En daarbij moet je soms – net als ik – constateren: ‘Ik heb planken misgeslagen’.”

Het nummer is ontstaan omdat de zangeres, moeder van twee dochters, het van binnen ook vaak genoeg voelt knagen: ‘Doe ik het wel goed?’ Het is een uitwerking van het proces dat ze daarin doorliep en komt dus ook rechtstreeks uit haar moederhart.

Generaties

Vaders en moeders zullen zich wellicht herkennen in de woorden van dit lied, maar het is er ook voor zonen en dochters die achteromkijken en daar hún vader en moeder zien staan. Het is een lied over generaties, voor generaties. Een lied dat spreekt over Gods trouw die dwars door die rij van generaties heen loopt en alles bijeenhoudt.

De liedschrijfster is ervan overtuigd dat we als mens misschien tekortschieten, maar dat God door alles heen zichtbaar blijft. ‘Hij is trouw tot aan het eind. Voor iedereen hier in de rij: dus ook voor jou en ook voor mij’ zingtze in het lied. Ze hoopt dat ‘Overtreffende trap’ woorden geeft aan die stille ‘perfectie’ strijd van veel ouders. En dat het liefde en bemoediging biedt aan iedereen in die ‘rij’: zonen, dochter, vaders, moeders.

Eerste single

Zelf is ze inmiddels niet meer weg te denken uit de christelijke muziekwereld. Ze werd bekend door haar nummer ‘Jezus Overwinnaar’ en heeft inmiddels als drie albums uitgebracht. Namelijk Abba, Terug naar Eden en Levenswoorden. Dat laatste album kwam vorig jaar uit, waarna een succesvolle theatertour door Nederland volgde. ‘Overtreffende trap’ is het eerste nummer dat ze sindsdien weer uitbrengt.

De zangeres schreef het nummer samen met zanger Matthijn Buwalda, die momenteel schittert in televisieprogramma De Beste Zangers. Het is een verhalend lied dat luisteraars aan het denken zet, bemoedigt en dat misschien tot mooie gesprekken tussen kind en ouder kan leiden. Het is vanaf vrijdag 18 oktober, op ELINE haar verjaardag, overal te beluisteren.

ELINE zal de single eind dit jaar live ten gehore brengen. In december geeft ze namelijk drie grote kerstconcerten op 8, 14 en 22 december. Die zijn in Oud-Beijerland, Zwolle en Ede. Tickets en meer informatie vind je op:

Concerten: www.eventsforchrist.nl
Auteur: Eline Music
Foto: Silver Linings
Web: www.elinemusic.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies