GlobalRize opent afdeling in India

Na maanden van voorbereiding was het zover: op donderdag 15 augustus werd GlobalRize India officieel opgericht. De feestelijke ceremonie vond plaats in Hyderabad, een bruisende IT-stad in Zuid-India. Veel kerkleiders uit Hyderabad woonden de opening bij.

Het bestuur van GlobalRize India bestaat uit drie vooraanstaande leden, waaronder de nieuwe directeur: een professional met een achtergrond als software-ingenieur, kerkplanter en ondernemer. De voorzitter brengt uitgebreide ervaring met zending met zich mee en geniet bekendheid in heel christelijk India, terwijl een ander bestuurslid een gepensioneerde professor is met een grote betrokkenheid bij zendingswerk. Met deze uiteenlopende expertise heeft de afdeling veel potentieel in huis voor het innoveren van online evangelisatie.

Symbolische datum

Directeur van GlobalRize International Marten Visser noemde in zijn toespraak de symbolische datum van de lancering: precies 77 jaar eerder, op 15 augustus 1947, werd India onafhankelijk. De taalteamleiders van de al bestaande taalteams Hindi, Telugu en Tamil vertelden enthousiast over hun ervaringen met online evangelisatie. Veel voorgangers en evangelisten in India hebben te maken met vervolging. Online zijn er (nog) geen restricties, dus is het evangelie brengen via internet een uitgelezen manier om mensen te bereiken. De opening was een mooie gelegenheid om de voorgangers in de stad kennis te laten maken met online zending.

Na afloop van het officiële gedeelte werd er een fantastische Indiase maaltijd geserveerd, zodat alle aanwezigen volop gelegenheid hadden om kennis met elkaar te maken.

Over GlobalRize

GlobalRize bereikt wereldwijd mensen met de goede boodschap van Jezus Christus. Ook in gesloten landen, waar zendelingen en evangelisten niet welkom zijn, kunnen we het evangelie online brengen.
Dagelijks inspireren we mensen in allerlei talen met prikkelende vragen, bijbelteksten, aansprekende video’s en foto’s. Bezoekers van sociale media vinden ons door te klikken op onze online advertenties. Ook jij kunt meehelpen om via jouw online kanalen mensen met het evangelie te bereiken, op een manier die bij jou past!

Informeren

In Romeinen 10 staat ‘Hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet over Hem hebben gehoord?’. Dat is de reden dat wij het evangelie verkondigen. We proberen hierbij rekening te houden met verschillende doelgroepen. Wanneer we doelgroepen willen bereiken en van meer informatie over het christelijke geloof willen voorzien, maken we gebruik van een aantal merken, dagelijkse leesplannen en online cursussen. Via advertenties, sociale media en dagelijkse leesplannen verwijzen we naar Bijbelse content op website-artikelen van onze merken. Dit doen we ook voor onze online cursussen. Deze geïntegreerde werkwijze maakt ons werk eenvoudig en doeltreffend.

Meer info: www.globalrize.nl
Auteur en Beeld: GlobalRize
*Vanwege veiligheidsredenen worden in dit artikel geen namen genoemd

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies