Een groep jongeren op Missiereis naar Italië

Een van de deelneemsters: In juli gingen we met een groep jongeren op Missiereis naar Italië. Een hele toffe ervaring waar ik graag wat over deel. Voor we richting Italië vertrokken hebben we elkaar een paar keer gezien als groep. Deze avonden stonden in het teken van training door CAMA Zending, met elkaar eten en kennis maken. We hadden goede gesprekken, dachten met elkaar na over geloven en de missie van onze reis. Achteraf zie ik dat deze avonden heel waardevol waren en een mooie basis hebben gelegd voor onze missiereis.

Italië

In Italië wachtte ons een vol programma. Op zondag bezochten we de lokale gemeente. Met elkaar hebben we daar gebeden, gezongen en nagedacht over wat het betekent het lichaam van Christus te zijn. Als groep mochten we ook 2 nummers zingen tijdens de dienst. Prachtig om met elkaar God groot te maken en bijzonder om te zien hoe God werkt in deze gemeente.

Zomerkamp

Door de week heen hebben we veel verschillende dingen gedaan. We hielpen bij een zomerkamp voor kinderen zonder enige christelijke achtergrond. Hier leren ze over de Bijbel en hebben gezelligheid met elkaar. Verder hielpen we in samenwerking met Italiaanse organisaties mee in een vluchtelingencentrum, hadden we een sportochtend met een groep vluchtelingen en reikten we uit naar vluchtelingen in de straten van Milaan. Ook hebben we nauw opgetrokken met 2 Italiaanse kerken, met name ook met de jongeren van deze kerken.

Bergwandeling

Er zijn een aantal momenten die mij erg zijn bijgebleven. Allereerst denk ik aan de bergwandeling die we als groep hebben gemaakt. We hebben deze dag met elkaar nagedacht over thema’s als Gods plan met je leven, je gaven en talenten en het in praktijk brengen van je geloof. Hier kwamen mooie en bijzondere gesprekken uit voort. Soms liepen we in stilte om voor elkaar te bidden. Aan het einde van de wandeling kwamen we op een punt waar 3 kruizen op de berg stonden. Ieder voor zich dacht na over wat hij of zij aan de voet van het kruis wilde brengen. Een indrukwekkend en emotioneel moment voor ons als groep. We mochten hier met en voor elkaar bidden. ‘s avonds hadden we een gebedsavond met de lokale kerk die fantastisch aansloot op deze dag.

Gods aanwezigheid

Als ik terugdenk aan de reis waren er ontzettend veel mooie en bijzondere momenten waarin we Gods aanwezigheid mochten ervaren. Het bracht ons als groep dicht bij elkaar. Ik had geen enkel moment en geen enkel onderdeel van de reis willen missen. Op missiereis gaan met andere jongeren is verbindend en verdiepend voor mijn persoonlijk geloof. God werkt op oneindig veel plekken en op veel verschillende manieren. In Italië heb ik een stukje van Zijn werk mogen zien en dat was ontzettend waardevol.

Al met al was dit een bijzondere en gezegende reis met prachtige mensen en ontmoetingen. God was er elke dag bij en met elkaar mochten we Hem groot maken en groeien in ons geloof. Een ervaring om niet snel te vergeten!”

Ervaringen van jongeren die in 2024 meegingen naar Italië

“Ik heb deze week superveel gezien en geleerd door uit mijn comfortzone te stappen. Een heel waardevolle week die ik nooit had willen missen en nooit ga vergeten waarin ik veel heb gepraat over mijn twijfels en onzekerheden over mijn geloof. Daardoor is God voor mij veel dichterbij gekomen, dat neem ik ook mee nu ik weer thuis ben.”

“Mega mooi om met andere jongeren zo diep over het geloof te praten en God te mogen ervaren. Ik merkte verbinding met de hele groep, iedereen stond voor elkaar klaar en was open. En ik ben mij nog meer bewust van Gods aanwezigheid en de kracht van het gebed”

“Ik ben God ontzettend dankbaar dat ik mee kon met deze missie reis. Ik heb veel geleerd van God, van anderen en mezelf. De week was mega gezellig (fijne mensen) en diepgaand (met elkaar leren van wie God is). Doordat het programma super in elkaar zat en de Geest er was is dit voor iedereen een onvergetelijke week geworden.”

“Het brengen van Gods woord, maar voornamelijk zelf veel leren. We voelden Gods aanwezigheid, baden voor elkaar in moeilijken en leuke tijden, prezen God door te zingen en mochten andere helpen. Deze week heeft mij zeker veranderd.”

“Een week waarin ik geestelijk erg bemoedigd ben en ook sterk heb mogen zien dat christen zijn iets is wat je samen doet.”

CAMA ENVISION biedt missiereizen voor groepen en individuele jongeren.

Kijk op: www.camazending.nl
Auteur: Hans Borghuis
Over de reis: www.hans-borghuis.nl
Foto: Cama Zending

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies