Vijfjarig jubileum van de Tour d’Orange

Youth for Christ viert dit jaar het vijfjarig jubileum van de Tour d’Orange. Met het fietsevenement haalt de organisatie geld op voor lokaal missionair jongerenwerk. Ruim honderd deelnemers doen mee op zaterdag 21 september: zij laten zich sponsoren om met de racefiets, mountainbike of stadsfiets lokale projecten financiëel te ondersteunen.

Sportieve uitdaging

In 2020 vond de eerste Tour d’Orange plaats. Jongerenorganisatie Youth for Christ merkte dat het concept aansloeg: lokale teams laten zich sponsoren, stappen op de fiets en gaan een sportieve uitdaging aan, waarmee ze het missionaire jongerenwerk op hun eigen locatie een financiële boost geven.
Door de eigen achterban en het persoonlijke netwerk te betrekken bij het evenement, zijn de opbrengsten hoog en kan het geld direct worden geïnvesteerd in concrete projecten: van een nieuw tafelvoetbalspel, muziekinstrumenten of knutselspullen voor de inloop, tot een complete nieuwe ruimte voor activiteiten of een nieuwe bus om langs pleinen en parkjes te rijden.
Het jongerenwerk, dat afhankelijk is van giften en subsidies, kan op die manier blijven doorgaan.

Jubileum

Dit jaar vindt dus de vijfde editie plaats. De deelnemers gaan op zaterdag 21 september fietsen, wielrennen of mountainbiken, vanuit een centraal punt in Putten óf dichtbij hun eigen Youth for Christ-locatie. Het doel: 75 duizend euro ophalen voor lokaal missionair jongerenwerk.

Project Jongerenbijbels

Deelnemer Petra Paasschens fietst met het team van Youth for Christ Nederland voor Jongerenbijbels. Ze hoopt dat er zoveel geld wordt opgehaald, dat alle jongeren die dit jaar een Alpha Youth-cursus volgen, een Jongerenbijbel cadeau kunnen krijgen. “Zelf heb ik vroeger ook de Alpha Youth-cursus gevolgd en ik heb de Jongerenbijbel nog steeds op mijn nachtkastje liggen”, vertelt Paasschens. “Die Bijbel is mijn houvast. Als ik door een moeilijke periode ga, pak ik hem er altijd bij. En ik onderhoud mijn persoonlijke relatie met Jezus door in de Bijbel te lezen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat jongeren die het christelijk geloof verkennen, beschikking hebben over een Bijbel. En het is toch te gek om zo’n mooie nieuwe Jongerenbijbel cadeau te krijgen, als je de Alpha Youth-cursus volgt?!”

Sponsoren

Youth for Christ kijkt uit naar een feestelijke en succesvolle Tour d’Orange 2024. Geïnteresseerden kunnen een team of een individuele deelnemer sponsoren via de website van Youth for Christ.

Over Youth for Christ

Youth for Christ biedt op dertig locaties in Nederland missionair jongerenwerk. Dit doen zij op straat, op school, online en in de kerk. Gedreven door Gods liefde zoeken jongerenwerkers van Youth for Christ jongeren op waar zij zijn, bieden hen hoop en begeleiden hen op weg naar een volwaardige plek in de samenleving. Youth for Christ verlangt ernaar dat jongeren positief reageren op de onvoorwaardelijke liefde van God binnen een levende relatie met Jezus, en dat zij herstel vinden op alle gebieden van hun leven.

Web: www.yfc.nl
Auteur: Eline Baan-de Lange
Beeld: Youth for Christ

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies