Is Gods bestaan te beargumenteren?

In een tijd waarin vragen over geloof, spiritualiteit en de rol van religie in de samenleving centraal staan, presenteert het Logos Instituut (afdeling Logos Deventer) vanaf september 2024 elke derde dinsdag van de maand een lezing in de serie “Is het christendom waar?”. Deze lezingen bieden een platform voor geïnteresseerden om na te denken over deze centrale vraag.

De lezingen vinden plaats in de sfeervolle locatie De Ontmoeting in Deventer, die een warme en inspirerende omgeving biedt voor deze gesprekken. Onze sprekers, veelal academici uit diverse vakgebieden, delen hun wetenschappelijke en filosofische perspectieven.

Deze avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, theologie, en de grote vragen van het bestaan. Of u nu een christen, moslim, een scepticus, of een nieuwsgierige denker bent, deze lezing biedt waardevolle inzichten en stimuleert een open en respectvolle dialoog.

De eerste avond is op dinsdag 17 september 2024 en Ruben Jorritsma (Msc.) zal spreken over het onderwerp: Is Gods bestaan te beargumenteren?

Bent u benieuwd of er wetenschappelijke argumenten zijn die het bestaan van God ondersteunen? In deze lezing zal evolutiebioloog Ruben Jorritsma ingaan op de vraag of de biologie aanwijzingen biedt voor een Schepper. Hij zal onder andere bespreken of het evolutionaire mechanisme toereikend is om de complexe organisatie van cellen te verklaren.

Na de lezing is er ruimte voor vragen en er is gelegenheid om informeel met de spreker verder in gesprek te gaan.

Ruben Jorritsma heeft evolutiebiologie gestudeerd aan Wageningen Universiteit en is tegenwoordig werkzaam als directeur van Stichting Apologica. Hij verzorgt lezingen en cursussen over geloofsverdediging.

https://youtube.com/watch?v=fse0rx8SAHE%3Ffeature%3Doembed

Meer info en aanmelden kan via logos.nl/deventer
Beeld: VideoStill
Auteur: André Scholten

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies