GIDSNetwerk organiseert wederom het GIDSGala

Op 30 september 2024 organiseert het GIDSNetwerk wederom het GIDSGala in het Afas Theater te Leusden; een benefietevenement dat zich dit jaar richt op het ondersteunen van mensen zonder dak of thuis. “In een samenleving waar het thuis van velen onder druk staat, is ons doel om met de opbrengst van deze avond zoveel mogelijk mensen te helpen een veilige plek te vinden. Iedereen verdient de geborgenheid van een thuis”, zegt Stan Uyland, oprichter en voorzitter van GIDSNetwerk. De volledige netto-opbrengst van het gala komt ten goede aan drie zorgvuldig geselecteerde goede doelen.

Essentie van het GIDSGala

Het GIDSGala wordt georganiseerd om drie belangrijke redenen:

  1. Om te verbinden met elkaar – Het gala biedt een platform om mensen samen te brengen die het verschil willen maken.
  2. Om kennis op te doen – Door middel van inspirerende sprekers en uw bijdrage kan iedereen leren over de uitdagingen rondom dakloosheid en opvang.
  3. Om te geven en te delen – Met uw steun kunnen we kwetsbare mensen helpen aan opvang, zorg en begeleiding.

Jaarlijks kiest het GIDSGala een goed doel, nationaal of internationaal, om te steunen. Dit jaar zet het GIDSNetwerk zich in om via de organisaties Leger des Heils, de Iris Hond Foundationen Arhinzorg mensen zonder dak of thuis te ondersteunen en hen weer een thuis of zorg te bieden. “Het GIDSGala draait om meer dan alleen doneren; het gaat om samenkomen om levens te veranderen. Dit jaar richten we ons op een van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving, omdat niemand zonder een plek van geborgenheid mag zijn. Met iedere bijdrage bouwen we mee aan een toekomst waarin iedereen een thuis heeft,” aldus Stan Uyland, voorzitter van GIDSNetwerk.

Hoofdsprekers

Tijdens het GIDSGala zullen vier prominente sprekers hun inzichten delen over de uitdagingen rondom dakloosheid en kwetsbare groepen in de samenleving:

  1. Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer, die vanuit politiek en maatschappelijk perspectief zijn visie zal geven.
  2. Godwin Arhin, oprichter van Arhinzorg, zal spreken over de belangrijke zorg en begeleiding die zijn organisatie biedt aan jongeren met gedragsproblemen en verstandelijke beperkingen.
  3. Margo Merts, Programmadirecteur bij het Leger des Heils, die zal ingaan op de cruciale opvang en begeleiding die het Leger des Heils biedt aan jongeren in nood en hun missie om hen weer perspectief en een veilige thuisbasis te bieden.
  4. Piet Mars, oprichter van AFAS Software, die zal spreken over maatschappelijke verantwoordelijkheid en de rol van bedrijven bij het ondersteunen van goede doelen en het creëren van een thuis voor iedereen.

De Goede Doelen

Tijdens het gala zal er geld ingezameld worden voor de volgende drie stichtingen, die elk een cruciale rol spelen in het bieden van opvang en ondersteuning aan mensen in nood:

  1. Iris Hond Foundation – Deze stichting zet zich actief in voor daklozenactiviteiten en organiseert onder andere muzikale interventies en bijeenkomsten om daklozen hoop en nieuwe kansen te bieden.
  2. Arhinzorg – Een organisatie gespecialiseerd in het bieden van integrale zorg- en dienstverlening aan jongeren met gedragsproblematiek en/of een licht verstandelijke beperking. Zij zorgen ervoor dat deze jongeren de nodige begeleiding krijgen om zich te ontwikkelen en een stabiele toekomst op te bouwen.
  3. Leger des Heils – Het Leger des Heils biedt jongerenopvang en werkt intensief aan de ondersteuning en begeleiding van kwetsbare jongeren om hen een veilige omgeving te bieden, met het uiteindelijke doel om hun zelfstandigheid te bevorderen.

Een avond vol hoop en solidariteit

Het GIDSGala belooft een onvergetelijke avond te worden met een indrukwekkend programma, dat zowel inspirerend als vermakelijk is. De presentatie van de avond is in handen van Jan van den Bosch, ondernemer en televisiemaker. De jaarlijkse veiling, waar unieke items en ervaringen worden aangeboden, zal onder de bezielende leiding staan van Erik Smithuis, directeur van ICM Opleidingen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door niemand minder dan Iris Hond, de wereldberoemde pianiste die al jaren betrokken is bij daklozenactiviteiten, en Elvis E, een talentvolle blackgospel artist die de avond met zijn inspirerende muziek tot leven zal brengen.

Over het GIDSNetwerk

Het GIDSNetwerk is een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke doelen. Dit doet GIDSNetwerk samen met een stevig netwerk van mensen in de stad die dienstbaar zijn aan de zwaksten in de eigen buurt.  Door middel van evenementen zoals het GIDSGala hoopt het GIDSNetwerk bewustwording te creëren en directe actie te ondernemen voor groepen die dringend hulp nodig hebben.

GIDSGala 2024: gidsnetwerk.nl/gala
GIDSNetwerk: gidsnetwerk.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies