De Pizza-Praise-Party is meer dan alleen een avond met pizza

We weten dat tieners en jongeren in een cruciale fase van hun leven zitten. Ze zijn op weg naar volwassenheid en zoeken naar hun eigen identiteit, normen, waarden, talenten en gaven. Uit het rapport “The Open Generation” bleek dat slechts 6% van de Nederlandse tieners een persoonlijke keuze voor Jezus heeft gemaakt. Dit percentage moet omhoog! In deze onrustige tijden, waarin jongeren worstelen met mentale gezondheid en zorgen hebben over klimaatverandering, vervuiling en racisme, wil YNGbelieve hen helpen hun kracht en identiteit te vinden in Jezus Christus.

Met dit in gedachten organiseert YNGbelieve de Pizza-Praise-Party om tieners te ondersteunen in hun persoonlijke relatie met Jezus Christus, hen te wijzen op hun identiteit IN Christus, en hen te laten zien dat ze IN Hem mogen leven, bewegen en Zijn (Handelingen 17:28).

Meer dan alleen een avond met pizza

De Pizza-Praise-Party is meer dan alleen een avond met pizza. Het is een kans voor tieners om elkaar te ontmoeten, hun geloof te verdiepen en te genieten van een avond vol verbinding en plezier. Niet voor niets heeft YNGbelieve de drie kernwoorden FUN – FIRM – FAITH.

Dit jaar heeft YNGbelieve een samenwerking met de danscrew Mind Connected voor de indrukwekkende theatershow THE WAY – The Truth, The Life. Een te gekke voorstelling over de wandeling van het leven. Is dit wel de goede weg? Wie zegt dat dit de waarheid is? Is die andere weg niet veel leuker? Is dit pad ook voor mij? En wat als we de weg nou kwijtraken? Het is een dans- en visuele voorstelling met een urban karakter, geproduceerd door Mind Connected.

Christcentered worship en onderwijs

Na de theatershow, terwijl de jongeren wachten tot het avondprogramma start, kunnen zij in het theater allerlei activiteiten doen die zorgen voor onderlinge verbinding. Voor jongeren is het belangrijk om mede-christenen te ontmoeten, vriendschappen te creëren en het geloof te delen.

Met een goedgevulde maag door de diverse pizza’s is het tijd voor Praise & Preach met de YNGbelieve band en spreker Luke Thomas van Torchbearers Zweden, met als thema: Christ’s Workmanship – Being Created in Him.

Luke spreekt over wat het betekent om in Christus geschapen te zijn (Efeze 2:10). Luke legt ons, met de doedelzak als voorbeeld, uit wat het betekent om Gods maaksel te zijn en hoe we ons leven kunnen afstemmen op dat van Hem.

Pizza in het theater

Toen we een oproep deden voor een goede locatie voor de Pizza-Praise-Party, kwamen er veel berichten binnen. Wat daarin opviel, is dat het Streams Breede Beek Theater vaak genoemd werd. Na contact met de mensen van Streams bleek dat zij op dat moment bezig waren om in de agenda meer ruimte te creëren voor jeugd in het theater. Streams begon met een verlangen om een plek te creëren voor de jeugd, maar Gods plannen waren groter. Na jaren bouwen zit Streams nu in de fase waarin het jeugdwerk concreet wordt. Niet verwonderlijk dat onze paden juist nu elkaar kruisten en we ons gezamenlijke verlangen om jonge mensen te dienen samen kunnen vormgeven op 6 oktober!

Benieuwd: Pizza-Praise-Party
Auteur: Bianca Boender
Web: yngbelieve.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies