Lezingen van Shadi Khalloul in september

Shadi Khalloul is een Aramese christen met liefde voor Israël. Van 16 t/m 19 september zal de Aramese christen Shadi Khalloul uit Israël spreken in Nederland over zijn liefde voor Israël en de bijzondere Aramese gemeenschap in Israël.

Wie is Shadi Khalloul?

Shadi Khalloul is een Aramese christelijke Maronitische Israëliër. Hij is de voorzitter en oprichter van de Israëlische Christelijke Aramese Associatie en treedt op als woordvoerder voor het Forum van christelijke officieren uit het Israëlische leger.

Shadi was bij de verkiezingen van 2015 de eerste inheemse lokale christelijke Arameeër die als vertegenwoordiger van zijn volk kandidaat was voor de Knesset binnen de Joods-Zionistische partij. Hij is een ondernemer en een van de gemeenschapsleiders die betrokken is bij activiteiten om het Aramees-Syrisch als gesproken taal onder de Maronieten en andere christenen in Israël nieuw leven in te blazen.

Het bouwen van bruggen tussen christelijke en joodse gemeenschappen in Israël, het doen herleven van de Aramese identiteit, het erfgoed en de taal, en het opnieuw opbouwen van de eerste christelijke Aramese gemeenschap en stad in Galilea, Noord-Israël is zijn missie.

Zijn verhaal

Tijdens de avonden van Christenen voor Israël waar hij gaat spreken, zal hij voornamelijk delen over de geschiedenis van de Aramese christenen en hun bijzondere huidige positie in de Israëlische samenleving. Zo is Israël het enige land ter wereld dat de Aramese identiteit erkend. Ook zal hij delen over zijn ervaringen in het leger en de situatie in het Noorden van Israël, waar Shadi woont en ook zijn centrum heeft.

Ontmoet Shadi Khalloul

De avonden met Shadi vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Mis deze bijzondere tour niet en meld je nu aan!

maandag 16 september om 20.00 uur – in Bodegraven
dinsdag 17 september om 20.00 uur – in Surhuisterveen
woensdag 18 september om 20.00 uur – in Nijkerk
donderdag 19 september om 20.00 uur – in Enschede

Foto: Jana Shimonov
Info en kaarten: Bestellen 
Web: www.cvi.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies