Hulp voor de zwaksten in de samenleving in Albanië en Armenië

Niemand wil graag het zwarte schaap zijn, want dat betekent dat je verstoten wordt en dat mensen niet naar je omkijken. Er is niemand die je helpt en niemand die aandacht voor je heeft. Gehandicapte kinderen zijn de zwarte schapen in de samenleving van Albanië en Armenië. Ze worden niet voor vol aangezien en velen beschouwen hen als een last voor de maatschappij. Vreselijk toch? Het zal je kind maar zijn.

Ook extra kosten

Deze ‘zwarte schapen’ van Albanië en Armenië hebben het zwaar. Naast afkeuring en minachting betekent hun handicap ook extra kosten voor hulpmiddelen en medicijnen. Arme gezinnen kunnen deze kosten niet dragen, met als gevolg dat de levensomstandigheden van deze gezinnen én van de gehandicapte kinderen (en volwassenen) vreselijk slecht zijn.

De Heere Jezus leert ons dat alle mensen uniek, kostbaar en waardevol zijn, dus ook gehandicapten! Zijn liefde gaat uit naar alle mensenkinderen, inclusief de zwaksten in de samenleving zoals zieken, blinden, wezen, weduwen en gehandicapten.

Hulp

In navolging van de Heere Jezus biedt Mensenkinderen hulp aan de ‘zwarte schapen’ van de Albanese en Armeense samenleving. Wij zoeken ‘zwarte schapen’ als Redis op en geven hen de hulp die ze nodig hebben. Voor de één is dat een rolstoel of een prothese, voor de ander is dat een aangepast bed, een gehoorapparaat of een looprek. En als het even kan zorgen we ervoor dat ze thuis niet wegkwijnen maar terecht kunnen in een dagopvang voor gehandicapten. Op deze wijze laten we deze ‘zwarte schapen’ merken dat zij kostbaar en waardevol zijn.

Laat uw hart spreken en help de ‘zwarte schapen’ van Albanië en Armenië. Alvast hartelijk dank voor uw liefdevolle betrokkenheid en steun!

Over Mensenkinderen

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië en Moldavië en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden. [einde persbericht]

Web: www.mensenkinderen.nl
Auteur: Jolanda Heldoorn
Beeld: Mensenkinderen

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies