Anita en Elise staan als waaksters op de stoep bij de abortuskliniek

RD – Elke dag sterven er zo’n 150 ongeboren kinderen. Wie komt voor hen op? Anita en Elise staan vrijwillig op de bres voor dit ongeboren leven. Als waaksters op de stoep bij de abortuskliniek informeren zij vrouwen die op het punt staan een abortus uit te laten voeren. Ondanks hun zuivere motivatie en volstrekt wettig handelen, worden waaksters bespot en regelmatig door BOA’s gesommeerd om te vertrekken. Wat drijft Anita en Elise? Hoe houden ze zich staande?

Het gesprek wordt afgewisseld met een blijmoedig sfeertje. Robert en Thirza nemen het tegen elkaar op in een nieuwe ‘campingchallenge’.

“Abortus is écht niet voor alle vrouwen een weloverwogen beslissing. Wij zien héél veel vrouwen twijfelen. Alleen een luisterend oor is voor hen soms al voldoende om tóch voor hun kindje te kiezen. In de media hoor je daar niet over,” aldus de pro-life wakers Anita en Elise.

De SGP vindt het ook belangrijk om steun te betuigen aan wakers die op een zorgvuldige en liefdevolle manier in gesprek gaan met vrouwen in een uiterst kwetsbare periode van hun leven.

Chris Stoffer

Stoffer: “Nooit eerder steeg het aantal abortussen zó hard, en nooit eerder genoot ongeboren leven zó weinig bescherming. En dat terwijl het kabinet juist aangaf zich in te willen spannen voor een daling van het aantal abortussen. Op een respectvolle manier willen wij daarom aandacht vragen voor pril en ontluikend leven. Het is dé grootste misstand van onze tijd. Ik blijf benadrukken: er is bij abortus sprake van twee levens: dat van de moeder, maar ook dat van het kind. De SGP wil dat we oog hebben voor die beide levens. Oók het ongeborene telt en óók dat heeft recht op leven,” aldus de SGP-lijsttrekker.

Aantal abortussen met 15 procent gestegen

Een aantal weken geleden bleek uit cijfers dat het aantal abortussen in Nederland het laatste jaar met maar liefst 15 procent is gestegen. Daarnaast is de bescherming van ongeboren leven in de achterliggende kabinetsperiode fors uitgehold: de beraadtermijn is afgeschaft en de abortuspil is via de huisarts verkrijgbaar.

Het RD

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Auteur: Reformatorisch Dagblad / Redactie Christelijknieuws
Beeld: Videostill Youtube
Web: www.rd.nl
Politiek: www.sgp.nl

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies