Baby van een paar dagen oud levend onder het puin vandaan gehaald

In 2011 was er in Turkije een grote aardbeving. Twee dagen na de beving werd er een baby van een paar dagen oud levend onder het puin vandaan gehaald. Later werd ook de moeder van de baby gevonden. De moeder kon gedurende deze twee dagen haar baby voeden, maar ze kon noch zichzelf noch haar baby uit hun benarde positie bevrijden.

Meters puin scheidden hen van de vrijheid. Ze waren gevangen en tenzij iemand zou komen om hen te bevrijden, waren ze ten dode opgeschreven. Toen ik zag hoe de baby door reddingswerkers bevrijd werd uit de puinhopen waaronder zij met haar moeder gelegen had, moest ik denken aan het leven van ons mensen.

Puinhoop

De Bijbel leert ons dat ieder mens zondig is. Het is het resultaat van de keuze van de mens in het paradijs om zijn eigen weg te gaan, los van God. Dit heeft geleid tot een grote puinhoop in deze wereld: honger, oorlog, gebroken relaties, verbroken beloftes, jaloezie… De lijst is eindeloos en de brokstukken stapelen zich op. Puinhopen die het gevolg zijn van keuzes die geen rekening houden met een liefdevolle God.

Machteloos

Wat een verschrikkelijk machteloos gevoel moet het voor de moeder geweest zijn om haar kind niet de vrijheid te kunnen bieden die het nodig had om te overleven. Als niemand was gekomen om hen te bevrijden, dan was het een kwestie van uren voordat zij beiden zouden sterven.

Net als de moeder en de baby zijn wij niet in staat om onszelf te bevrijden uit de brokstukken van verkeerde keuzes. We leven dagelijks met de pijnlijke gevolgen van zonde en vroeg of laat zullen we sterven. We staan machteloos.

Opruimen

Maar God onze Schepper houdt zo verschrikkelijk veel van ons dat Hij zijn Zoon Jezus Christus naar deze aarde heeft gezonden om ons te redden en in vrijheid te stellen. Hij is aan het kruis gestorven om onze zonden. Drie dagen later stond Hij op uit het graf en heeft voor ons de dood overwonnen. Hij wil ook de brokstukken in uw leven opruimen, u in vrijheid stellen en u eeuwig leven schenken.

In de Bijbel staat: ‘Als u door de Zoon van God wordt bevrijd, zult u werkelijk vrij zijn’ (Johannes 8 vers 36). Jezus Christus wil ook uw ‘Reddingswerker’ zijn.

Auteur: Corné Burger
Web: leven.nu
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

NederlandsWeekblad.nl maakt gebruik van cookies