Om te studeren in India zijn goede cijfers en financiële ondersteuning noodzakelijk. Door armoede is het in sommige gevallen bijna onmogelijk voor jonge mensen om onderwijs te volgen. Vaak moeten zij hun ouders helpen met fysiek zwaar werk op het veld of gaan ze bedelen op straat. De toekomst voor deze jongeren is vaak uitzichtloos.
Bridge of Hope in Gotlam
Anisha is een van de zestien studenten die geslaagd is als naaister vorig jaar juni. Aan de Bridge of Hope-school heeft ze samen met andere vrouwen geleerd om te werken met de naaimachine. Op jonge leeftijd is ze haar moeder verloren, en daarom is ze opgegroeid met haar oudere zus en grootmoeder. Omdat er onvoldoende geld was moest ze stoppen met school, waarna ze haar training begon bij Bridge of Hope. Nu naait ze zelfstandig kleding voor vrouwen, wat haar financiële zelfstandigheid oplevert. Ze is dankbaar dat ze haar grootmoeder kan ondersteunen, want uiteindelijk is zij het geweest die ervoor heeft gezorgd dat Anisha naar Bridge of Hope kon gaan.
Lessen in Nellore
In de vissersdorpen rondom Nellore aan de zuidoostkust van India wonen veel kinderen. Veel van deze kinderen komen uit gezinnen met een onderwijsachterstand en lage inkomens. Onder leiding van Tony Yeguri krijgen deze kinderen na schooltijd extra bijles van gekwalificeerde medewerkers. De extra ondersteuning is een belangrijke pilaar in het dagelijkse leven van de kinderen, veel ouders zijn laaggeletterd of analfabeet en kunnen hun kinderen niet ondersteunen met schoolwerk.
Opleiding in Uppada
Op de campus in Uppada zijn momenteel zestien vrouwelijke studenten tussen de veertien en 45 jaar die hun naaitraining hebben afgerond. Zij hebben een naaimachine gekregen om nu zelf aan de slag te kunnen gaan. Naast dat ze lessen hebben gekregen over het naaien, hebben ze ook persoonlijke aandacht, ondersteuning en advies gekregen over onderwerpen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen. Veel van de vrouwen hebben een complexe familieachtergrond en de training biedt speciale ondersteuning voor de vrouwen om te helen en groeien. Persoonlijke en professionele ondersteuning gaan hand in hand, en dit biedt hoopvolle vooruitzichten voor de vrouwen. Ook is er een computerschool, maar de computers zijn erg oud en werken veelal niet meer. Er is groot verlangen naar nieuwe computers en nieuwe studenten.
Bidden en geven
Word partner of houd een collecte voor het werk in India! Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie-ABC o.v.v. ‘Beroepstraining India’. Ook uw gebed voor dit project, de docenten en de studenten wordt zeer op prijs gesteld! Neem voor meer informatie contact op met info@camazending.nl.
Wat is Unie-ABC?
Unie-ABC is een geloofsgemeenschap die bestaat uit baptistengemeenten en CAMA-gemeenten in Nederland. Unie-ABC is eind 2020 ontstaan uit een (vooralsnog) bestuurlijke fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten in Nederland (‘de Unie’ genoemd) en de Alliantie van Baptisten- en CAMA-gemeenten (‘ABC’ genoemd).
Aan de basis van dit proces ligt een verlangen om naar eenheid te streven, te zoeken naar overeenkomsten en samenwerking, in lijn met het Hogerpriesterlijk gebed waarin de Here Jezus bidt voor eenheid onder zijn volgelingen (Johannes 17). Bestuur en aangesloten gemeenten willen daarmee een getuigenis geven aan de wereld. Daarnaast leeft de overtuiging dat de gemeenten door samenwerking meer kunnen betekenen voor elkaar en voor Nederland.
Bron: Nieuwsbrief Unie-ABC 31 mei 2024
Beeld: christelijknieuws.nl
Web: www.unie-abc.nl